Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
12. jaanuar 2008, 00:00

JAANSON AUSAMBAST: "Tulgu taevas appi!" (20)

"No kuulge, 600 000 on ju röögatu summa! Tulgu taevas appi! Minu südametunnistus seda ei lubaks," imestas sõudekuulsus Jüri Jaanson ega kiitnud kuigivõrd heaks ideed püstitada Pärnusse tema kuju.

Mõne päeva eest tuli Pärnu Postimees lagedale ideega paigaldada Pärnus Rüütli ja Pühavaimu tänavale sõudja Jüri Jaansoni kuju. "Läbirääkimised kuju finantseerimiseks käivad. Toimetuse arvates võiks see maksta ligi 600 000 krooni, millest linnavalitsus on valmis tasuma 200 000," kirjutas ajaleht.

"Kui ühiskond leiab, et see on vajalik, ei saa mul ju mingit vastuseisu olla. Aga tühja-tähja pärast pole küll seda meest sinna seisma vaja," lausus olümpiahõbe ja eksmaailmameister eile SL Õhtulehele.

Papa Jannseni kõrvale asumine on liiga suur au

42aastane spordikorüfee mainis, et kuulis sarnasest ideest mitteametliku jutu käigus umbes paari kuu eest, kuid ei osanud sellesse siis kuigi tõsiselt suhtuda.

"Sestap tuli praegune valik mulle tõesti kerge üllatusena," tõdes Jaanson. "Arvan jätkuvalt, et papa Jannseni kõrvale asumine on nii suur au, et... Hakatagu pihta ikka Pärnu aukodanikest – minu teada on neid kolm –, mitte minust!"

Samas möönis Jaanson, et Pärnu sõudmine kui linna kauane esindusspordiala väärib kahtlemata tähelepanu ja toetust.

"Kuidas ja mil moel, on juba iseküsimus. Kas peab see olema kuju või spordikeskus? Kas on vaja minna tingimata personaliseerimise teed?" riputas ta õhku küsimused.

Päris lõpuks muutus Jaanson otsekoheseks, allutades enda persooni selgelt ala arengu üldistele huvidele.

Eelistaks kujule veestaadioni ja treeningukeskust

"No kuulge, see 600 000 on ju röögatu summa! Tulgu taevas appi! Pealegi sain aru, et linnavalitsus on 200 000 juba kõrvale pannud. Kui tehakse, las siis tehakse, aga ma ei arva küll, et sellise raha eest oleks see vajalik. Minu südametunnistus seda ei lubaks. Eelistaksin kindlasti korralikku treeningukeskust ja veestaadioni," tegi ta linnaisadele otsese ettepaneku.