NOORED JA ÕNNELIKUD: Merle ja Andres põikasid korraks Eestisse, eile võtsid aga taas suuna Inglismaale. Foto: Mati Hiis
Jalgpall
10. november 2009, 00:00

Andres Oper uuest kallimast: "Nüüd olen jälle õnnelik." (1)

Andres Oper on pööranud elus uue lehekülje. Hiina-saaga on lõppenud, vutiprofi käevangus kõnnib uus neiu. Kui seni on Merlega piirdutud pigem visiitkooseluga, siis uus aasta peaks tooma muutuse.

Laupäeval näitasid Andres ja Merle end (kitsamale) avalikkusele. Kus? Tallinnas. Raamatupoes.

"Mu ammune sõber alustas juba tükk aega tagasi Tai eluolust rääkiva "Private Danceri" eesti keelde tõlkimist ja palus abi. Merle aitaski teda peaaegu kõiges – tõlketöös, kirjanikuga suhtlemisel ja nii edasi. Mulle jäi pigem kõrvaltvaataja roll. Ka esitlusel hoidsin rohkem Merle kätt," muigab Andres.

Eelmine kooselu purunes, tütar Emma jäi

Mees, kes laiale üldsusele tuntud Eesti jalgpallikoondise kauase parima väravakütina, ei salga: uus kallim on teda muutnud. "Jah, nüüd olen jälle õnnelik, absoluutselt. Hinges valitseb rahu."

Muutumise ja rahunemise põhjust ei ole vaja kaks korda arvata – eelmine kooselu portaali Buduaar ja ka Operi jalgpallikooli endise juhi Marge Rahuga lõppes üsna tormiliselt.

"Pole põhjust varjata, et see ei olnud eriti positiivne lugu. Viimasel paaril aastal kulus kaklemisele ja võitlemisele parasjagu energiat. Uskumatu, milliseks inimesed võivad muutuda!" ütleb Andres otsekoheselt.

Ta lisab, et praegu on suhted Margega "nii korras kui võimalik". "Eelkõige on mul kahju lapsest," räägib ta kuueaastasest Emmast. "Üritan tema jaoks ikka olemas olla – suhtleme iga päev ja kui Eestis käin, kohtume alati."

Abielust ja lastest: "Iga asi omal ajal."

Merlet teab ta juba ammu. Ent lähemalt mitte nii väga ammu. "Tuttavateks saime umbes kümme aastat tagasi. Aga lähedasem suhe hakkas kujunema kaks ja pool aastat tagasi. Puhtjuhuslikult, nagu ikka."

Et Merle on viimasel ajal elanud ja töötanud Inglismaal Man-chesteri külje all, põikab ka Andres võimalusel alati sinna. Lennureis Albioni suunas võeti ette

ka eile. Kuid lähiajal on ses vallas oodata pisikest muutust. Oper tõrjub kiirelt oletuse, justkui temast võiks saada põline "inglane".

"Edaspidi tekib Merlel võimalus tulla koos minuga alaliselt sinna, kus saab olema minu uus töökoht. Kus, me veel ei tea, aga enam vahet pole. Kui mängisin Hollandis ja Hiinas, siis oli teisiti."

Millal vormistatakse kooselu abieluks ja ilma sirguvad uued Operid, 31aastane sportlane veel avaldada ei soovi.

"Elame-näeme. Ega selle kiire asjaga nüüd nii kiiret ka ole. Iga asi omal ajal," hiilib ta vastusest eemale.