Võidukas kaheksapaat.Foto: Mihkel Leppik
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
2. juuni 2010, 13:45

Kaheksapaat võitis Venemaal hiiglasliku eelarvega Presidendi Karikavõistlused (2)

Sõudeliidu koduleht teavitab, et Eesti kaheksapaat võitis Peterburis Presidendi karika regati. Raskete ilmaolude ja väga tugeva vastutuulega edestas paatkond poole paadipikkusega Valgevene oktetti, kolmas oli Poola ja neljas Saksamaa.

Eesti kaheksapaadi koosseisu kuulusid Alo Kuslap, Andrus Sabiin, Artur Maier, Jaan Laos, Kaur Kuslap, Tõnis Paara, Rauno Talisoo, Sten-Erik Anderson ja Siim Schvede, vahendas Eesti kaheksapaadi Facebook'i fännileht.

Reedest pühapäevani toimunud regatil selgitati eile välja ka Aleksandr Nevski karika võitjad, kus Eesti kaheksapaat saavutas Venemaa koosseisu järel teise koha. Võistlused toimusid duellide formaadis, kus 500 m distantsil pääses võitja edasi järgmisesse vooru, paremad oldi Poolast ja idanaabrite teisest kaheksapaadist.

Ees ootamas Moskva regatt

Nüüd asub Eesti võistkond teele Moskva poole, kus reedel stardib Moskva regatt. Siis on põhikoosseisust puudu Jaan Laos, kes peab naasema Eestisse, et sooritada arstiteaduse lõpueksam, Martin Neerot, kes teenib aega Eesti kaitseväes ja roolimees Siim Schvede, keda ootab ees 9. klassi lõpetamine.
 

Regatil hiiglaslik eelarve

2010. aastal tähistatakse Venemaal sõudmise 150. aastapäeva, seepärast on ka Presidendi Karikas äärmiselt suurejooneline ning ligi 40 miljoni rublase (ca 20 miljonit eesti krooni) eelarvega regatt on mõeldud sõudmise ja tervislike eluviiside laiemale üldsusele tutvustamiseks. Regatti väisas ka Venemaa president Dimitri Medvedev.