Foto: Joosep Martinson
Kergejõustik
21. august 2010, 09:00

Kanter: võitmine oli ebareaalne, vorm lubanuks kolmandat kohta (3)

Kettaheite olümpiavõitjal Gerd Kanteril oli sel hooajal kaks suurt eesmärki – Euroopa meistrivõistluste kuldmedal ja Teemantliiga jackpot. Paraku tema lootused ei täitunud.

"Asjad ei sujunud nii, nagu tahtnuks," rääkis Kanter, kes ihkab suve lõpus paar korda võistelda. "Õnneks oli ka häid hetki – Teemantliigas sain kaks etapivõitu. Võib öelda, et mahajäämus pole suur, meetri piires. Ent tipus on varasemast rohkem mehi, kes suudavad häid tulemusi teha."

Nädal aega tagasi triumfeeris Kanter Londonis Teemantliiga osavõistlusel. "Kui võidaksin jackpoti, mis on üks tänavune eesmärk, siis ei saaks öelda, et hooaeg oli väga vilets," ütles Barcelonas EMil ootamatult neljanda kohaga piirdunud 31aastane Kanter pärast kordaminekut Londonis.

Kuid neljapäeva õhtul Zürichis jäi Kanteri laeks 65.20, mis andis viienda koha. Võitis sakslane Robert Harting (68.64), teiseks tuli poolakast Euroopa meister Piotr Malachowski (68.48), kolmandaks hispaanlane Mario Pestano (66.49) ja neljandaks ungarlane Zoltan Kövago (65.32).

"Võitmine oli ebareaalne, vorm lubanuks kolmandat kohta," avaldas Kanter. "Soojendus läks normaalselt. Tundus, et kui pihta saan, tuleb 67-68 meetrit. Võistluse algus sujus ka hästi, lõpus oli väga suur tahtmine panna, aga tehnika ei klappinud. Viimasel katsel oli kibe kangus sees."

Teemantliiga kokkuvõttes oli Kanter kolmas. Ligi poole miljoni krooni suuruse esikohapreemia napsas Malachowski, teiseks tuli Kövago. Märt Israel jäi Zürichis 62.64ga üheksandaks, homme võistleb ta Berliinis.