Sport | Muud alad
17. august 2011, 07:00

Vastuolulised suhted Jaansonitega (2)

Jüri ja Tatjana Jaansoniga on Jaan Tultsil eriline suhe – hea isikliku läbissaamise kõrval on tööalaselt ette tulnud palju konflikte.

1999. ja 2000. aastal ka Jüri Jaansoni treeneri ametit pidanud sõudejuht näitab hästi säilitatud avaldusi ja pretensioone. "See on nende stiil. 1990. aastal Hannoveris ostis Jürka kirjutusmasina ja siis hakkas neid tegema. Ta on hoidnud mind pinges – ei tea, kust võib löök tulla."

Suisa legendaarse kuulsuse on omandanud Püha Lehma (loe: tugeva neljapaadi) lõhenemise ehk Jaansonite ja Leonid Gulovi tüli ajal Tatjana poolt koostatud avaldus "35 fakti", kus muuhulgas on näiteks kirjas: "Fakt on see, et Gulovile ei meeldi, et ta treener on naine." Just see kirjatükk pani solvunud Gulovi 2007. aasta katsevõistluse võidu järel võikalt ropendama.

Samas just tänu kahekordse olümpiahõbeda nõudlikkusele teenis Tults kultuurkapitali aastapreemia ja sai presidendilt Valgetähe V klassi ordeni. Vana võitluskaaslast trehvab ta nüüd harva: "Jürka on öelnud: kahju, et saame nii vähe kokku. Teed on kuidagi lahku läinud. Tahan teha temaga koos ühe tehnikaalase seminari."