Sport | Muud alad
23. detsember 2011, 07:03

Spordijõuluvana saabub juba homme! (1)

Kuigi Eesti suusaspordile järjekordset põntsu äsav lumepuudus takistab jõuluvanal saaniga Eesti sportlaste juurde saabumast, tuleb ta siiski. Sõiduriistaks lendav vaip, millel lenneldes puistab habemik Eesti sportlaste jõulukuuskede alla kõige tarvilikumat kraami. Piilume kõik koos kingikoti sisse!

Korvpallurid

90ndate lõpus Eestis linastunud teleseriaali M-klubi DVD. Mäletatavasti oli eesrindlike meeste klubil laul, mille refrään kõlas: "Öös tormab eurorong ja hämaras kupees, poolärkvel euround näeb Eesti mees!" Äkki suudab see inspireeriv viisijupp innustada Eesti korvpalli rohkem piiri taha kiikama. Kalev/Cramo seda Ühisliigas osalemise näol ka teeb, ent Tartu Ülikool otsustas tänavu eurosarjast sootuks loobuda. Samuti võib endiselt ühe käe näppudel üles lugeda meeskorvpallureid, kes piiri taga leiba teenivad. Ilma Euroopa kogemuseta aga õnn meie korvpalli õuele ei tule!

Jalgpallurid

Üks enneolematult võimas ja täpne koopiamasin on see, mida vutimehed üle kõige vajavad, sest muidu läheb lõppenud valiksarjas saavutatu kordamine või selle lähedalegi küündimine üpris keeruliseks. Ning üldsuse mälu pole parem haugi omast – meeles on ikka vaid viimane mäng. Varem sisseahmitu ei oma tähtsust.

Tugitooliolümpiasportlane

Korralik tagavara palderjani on see, mis kulub ära igale Eesti spordisõbrale, kel harjumus olümpiamängude ajaks puhkus või sinine leht võtta ja siis tugitoolist teleka abil omade võitudele kaasa elada.

Londoni olümpia tõotab kujuneda ütlemata kasinaks ning kui Gerd Kanteril juhtub kettaheitefinaali ajal kehv päev olema, jääme ilmselt esimest korda pärast 1998. aasta Nagano mänge olümpiamedalist ilma. Ning kes selle häbi jõuaks maha pesta? Lätlased, soomlased ja zimbabwelased jäävadki ju meie aadressil irvitama!

Ujujad

Narr lugu, kui tiitlivõistluseks valmistudes tuleb vabariigi paremikku kuuluval ujujal kembelda spaakülastajatega, et viimased oma armulikkuses siiski Kalevi ujulas paar rada vabaks jätaksid, kus sportlane trenni saaks teha. 50 meetri basseini Eestisse transportimine käib jõuluvanal üle jõu, ent kingikotis leidub kamalutäis "terve mõistuse helbeid", mida otsustajatele toidu sisse puistata.

Spordirajatistega on pealinnas lood üldse kehvasti ning ärgu ujujad pahandagu, kui Nõmme Kalju vutiklubi tuleb ja mõned helbed endale küsib – neilgi vaja otsustajatele aru pähe panna, et sportimiseks "käib kah!" lahendused (loe: amortiseerunud Hiiu staadion) tegelikult ei kõlba.

Rein Kilk

Suukorv. Sporditeemalise Vabariigi Kodanikud saate suutis Sõudeliidu president pekki keerata. Edasiste fopaade vältimiseks tuleb end igas valdkonnas eksperdiks pidaja vaigistada.

Eesti Suusaliit

Kingikotis leidub värskelt taadeldud valedetektor, mille kasutamine on edaspidi kohustuslik kõigil puhkudel, kui Suusaliidu ametnikud avalikult sõna võtavad. Masin on seadistatud nii, et kohe, kui suusaliitlane valetab, saab ta 220voldise siraka, kusjuures elekter on president Sandor Liive poolt tasuta! Suusaliidu igavad pressikonverentsid muutuksid kohe mitu kraadi värvikamaks ning ka sponsorid – heia-heia-heia! – rõõmustaksid, kui nende nimedega ehitud stendide taustal kino saab, sest – heia-heia-heia! – iga tähelepanu on ju reklaam!

Sõudjad

Aasta eest tõi jõuluvana sõudemeestele tünni hülgerasva, mille vettevalamine pidanuks paadi ümber mäslevaid laineid vaigistama. Abi ei olnud, sest sõudmises möllanud tunnete torm – kas kahe- või neljapaat – tegi silmad ette kunagisele menukile "Metsik Roos". Aeg on küps karmimateks meetmeteks – jõuluvana toob sõudjatele ahelad, millega mehed aasta alguses ühe paadiga seotakse ning enne Londoni olümpia finišijoont lahti ei päästeta.