Võrkpall
13. veebruar 2012, 07:00

Mis saab Venno tulevikust? (1)

Oliver Venno: "Korea klubi pakkus ulmesummat, aga sinna mind ei tõmba."

Saksamaal mehetegusid tegeva võrkpalluri Oliver Venno leping VfB Friedrichshafeniga lõppeb kevadel. Kas Meistrite liiga punktitoojate edetabelis teist kohta hoidev diagonaalründaja peaks suuremat kala püüdma või jätkama senises koduklubis?

21aastane Eesti talent on võrkpalliturul tõeliselt magus suutäis. Kui mullu pidi ta Saksamaal mänguaja pärast võitlema rumeenlase Adrian Gontariuga, siis tänavu on Venno Meistrite liigas veerandfinaali jõudnud Saksamaa meisterklubi selge esinumber ja pole võimatu, et kerkib tugevaima euroliiga punktikuningaks.

Uus leping on laual, Venno kaalub

Friedrichshafen on juba uue lepingu pakkumise teinud ja mõistagi on sinna kirjutatud senisest veidi priskemad palganumbrid. Venno pole esialgu uuele lepingule alla kirjutanud, vaid kuulab mujal maad. "Mänedžerid uurivad, kes diagonaalründajat vajavad," rääkis poisikesena Itaalia liigasse pääsu himustanud 210sentimeetrine atleet.

Nüüdseks on ta selle kinnismõtte kõrvale visanud. "Itaalia pole enam mu unistus," tunnistas enne Friedrichshafeniga liitumist Tartu Pere Leivast ja Sloveenias Bledi ACH-s pallinud Venno. "Väiksena arvasin, et seal on kõik hästi hea. Tegelikult oleneb paljugi pakkumisest: millised on tingimused, kes on treener, kuidas liiga tase on."

See ei tähenda, et viimaste aastatega Eesti koondise peamiseks punktikahuriks kerkinud mehel oleks midagi Itaalia meistriliigas mängimise vastu. Muidugi mitte! Kuid huupi esimesse ettejuhtuvasse Saapamaa võrguvõistkonda Venno enam ei läheks: "Saksamaal toimib kõik perfektselt, Friedrichshafen on üks Euroopa paremaid klubisid, kõik treeningtingimused ja juhendajad on siin tipp-topp. Kui ka saan mingeid pakkumisi, siis suure tõenäosusega ütlen "ei" ja jään siia."

Korea: metsik papp ja metsik koormus

Paar korda on juba tulnud pakkumistele ära öelda. Näiteks tehti rahaliselt väga ahvatlevad pakkumised Koreast ja Türgist, kuid Alar Kaljuvee juures võrkpallitreeningutega alustanud Venno ei lasknud enda dollaripakiga uimaseks lüüa. "Korealased pakuvad ulmesummasid, aga ma ei taha sinna minna," kinnitas Venno, kes täpset summat ei avaldanud.

Ta selgitas keeldumise tagamaid: "Elu-olu pole seal kõige toredam, ei ole päris minu stiil. Seal on üks välismaalane lubatud, too saab siis mängu 70 tõstet ja peab neist 40 punktiks lööma. See on väga suur koormus, olen veel liiga noor, et ennast niimoodi lõhkuda. Eks sinna võib kunagi hiljem minna."