Korvpall
23. veebruar 2012, 07:00

Üks küsimus | Korvpalliliit ei näe vastuolu (1)

Eesti Korvpalliliidu peasekretär Karel Loide, kuidas vaatab alaliit Tartu Rocki poolt teise klubi peatreenerile määratud 200 000kroonise stipendiumi peale?

"Korvpalliliidul puuduvad andmed sõlmitud kokkulepete sisu ja mahu osas, mistõttu ei tea me, mille eest määrati stipendium Andres Sõbrale.

Mängijate liikumised ning nende eest klubide vahel toimuvad arveldused on sätestatud korvpalliliidu reeglites, kuid lisaks neile on klubid, treenerid, mängijad või teised osapooled täiesti vabad sõlmimaks lisakokkuleppeid.

Kasvatajaraha süsteemi üks mõte seisneb selles, et mängijate jõudmisel tippklubisse liiguks vastupidises suunas teatud rahalised vahendid, mis aitaksid treeneritel ja klubidel ka tulevikus tegeleda noorte otsimise ja kasvatamisega. Et Andres Sõber on nii Rakvere klubi treener, osanik kui ka tegevjuht, siis pole ma kindel, et antud juhul oleks teisest klubist stipendiumi saamisega rikutud Tarva huve.

Eesti korvpallis on kaks klubi veidi kõrgema tasemega ning omavad rahvusvahelist väljundit. On loogiline, et noor Eesti korvpallur liigub võimalusel just nendesse klubidesse. Antud info ning viimasel ajal toimunud liikumiste valguses tundub, et Rakvere klubi ning Tartu Ülikooli võistkonda seob sellelaadne koostöö."