Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
25. veebruar 2012, 12:52

HITO eduteed noorte Euroopa liigas ei peatanud ka soomlased

KK HITO U20 vanuseklassi meeskond on Euroopa noorte korvpalliliigas alistanud kõik 13 vastast, viimati võideti Riias toimuva etapi kolmandas voorus täna hommikul 52:37 (21:18) Helsingi klubi BC ToPo.

Mängu saatus otsustati kolmandal veerandajal, mille idavirulased Markus Laanemetsa kolme tabava kaugviske toel võitsid 15:4.

Eelmisel kevadel Eesti A-klassi meistrivõistlustel HITO võitjaks visanud Laanemetsa on Riias kimbutanud jalavigastus ja soomlastegi vastu mängis ta vaid 8 minutit, kogudes selle ajaga võistkonna edukaimana 12 punkti ja tabades viiest kaugviskest neli.

"See oli abitreener Meelis Luua ettepanek lasta Laanemets mõneks minutiks platsile viskama ja see õigustas ennast," sõnas möödunud kevadel Eesti parimaks noortetreeneriks valitud võistkonna loots Priit Sternhof.

Teised hitolased viskasid soomlaste vastu vähem kui kümme punkti, neist edukamad olid Jarko Kool 7 ning Sander Saare, Jonas Kuslap (kolmesed 3/2) ja Georg Tambre 6 punktiga, lisaks võttis Tambre 9 lauapalli.

HITOl on jäänud põhiturniiril pidada veel kaks mängu, laupäeval kell 14.20 BC Gulbenega ja pühapäeval BC Ventspilsiga.

Juhul kui endale koha superfinaalis juba taganud HITO võidab allesjäänud kahest mängust vähemalt ühe, siis kindlustatakse põhiturniiri võit, mis annab ühtlasi U20 vanuseklassi finaalturniiri läbiviimise õiguse esmakordselt Eestile.