Võrkpall
27. veebruar 2012, 07:16

Kaibald: "Schenkeri liiga tase on langenud."

Esmakordselt ajaloos hõivasid Eesti klubid võrkpalli Eesti-Läti ühisliigas kõik neli Final Fouri kohta.

Tiitlikaitsja Tallinna Selver lõi veerandfinaalis auti Jelgava Biolarsi (3:0 ja 3:1), Pärnu nokauteeris kahel korral Daugavpilsi (3:0, 3:0) ja Tartu Pere Leib seljatas Ozolnieki (3:0 ja 3:2). Kõige raskemaks osutus TTÜ tee, kes veerandfinaali avamängus võitis Riia Laset 3:2 (viies geim 24:22!) ja eilses korduskohtumises 3:1.

Seega kohtuvad nädalavahetusel Tallinnas toimuvates poolfinaalides TTÜ ja Selver ning Pere Leib ja Pärnu. Täpselt samad paarid olid vastamisi ka Eesti karikavõistlustel, kust võitjana väljus Selver.

Mida näitab Eesti klubide ülemvõim? Kas on meie klubid muutunud tugevamaks või lätlased nõrgemaks? "Mina ütleksin, et võib-olla on Schenkeri liiga üldine tase langenud," hindas TTÜ loots Aigor Kaibald . "Üllatav, et Selveril ja meil on palju noori, kelle abil saame Läti vanadele mängijatele hästi vastu. See on positiivne."

Selveri peatreener Avo Keel on pisut teist meelt: "Ma arvan, et Eesti klubid on mullusega võrreldes tugevamad. Tartu on täiendatud kolme mehega, kellest üks on lahkunud. Pärnul kolm uut meest juures, kellest üks on vigastusega audis. TTÜl on abiks Deniss Sintov, kes on praegu väga heas hoos, samas on nende diagonaalründaja (Mart Tiisaar – M.R) vigastusega väljas."