KEELED: Martti (esiplaanil) ja Avo Keel pole püssi põõsasse visanud. Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
25. aprill 2012, 06:57

Kas paranenud Keel suudab finaalseeriasse pöörde tuua? (1)

Selveri võrkpalliklubi sidemängija Martti Keel on palavikust jagu saanud ja isast treener Avo Keel on valmis ta homme algkoosseisus platsile saatma: "Küsimus on selles, kaua ta mängida jaksab."

Tartu Pere Leiva vastu Eesti meistrivõistluste finaalseerias 0:2 taha jäänud Tallinna Selver pole püssi põõsasse visanud ja ihkab teha ajalugu. Kui kahes esimeses matšis asendas nooruke Keiro Vantsi palaviku käes vaevelnud Martti Keelt, siis neljapäevaseks kohtumiseks Audentese hallis peaks Selveri põhisidemängija taas rivis olema.

"Kui tagasilööke ei tule, saadan ta neljapäeval mängima. Küsimus on selles, kaua ta jaksab. Kui ei jaksa, vahetan Keiro sisse. Raske öelda, kuidas kaheksa päeva 38 kraadist palavikku mõjub, positiivselt kindlasti mitte," arutles vanem Keel.

Pühapäeval palavikust lahti saanud ja eilse treeningu kergelt kaasa teinud mängija-Keel tunnistas, et õigest toonusest pole veel juttugi. "Tegelikult on üldse raske hinnata, mis seisus olen," tõdes Keel, kes on 0:2 kaotusseisust hoolimata täis võitlustahet. "Ei tea, kas varem keegi sellisest seisust välja tulnud on, aga minu jaoks seeria alles algab. Eks paistab, mis saab. Alla me kindlasti andnud ei ole!"

Kuigi kahele noorele sidemängijale panustamine on viie viimase aasta meistri asetanud finaalseerias kaotuse äärele, ei kahetse treener-Keel valikuid. "Mingit kahetsust ei ole," teatas ta ja selgitas: "Kui oleksime tahtnud nii-öelda valmis sidemängijat, siis tulnuks ta väljast sisse tuua või kelleltki üle lüüa. Alternatiiv oleks olnud näiteks Agris Leitise ärarääkimine, et tule ja ole, võib-olla olnuks ta isegi Marttist parem."

Samas oli Selveri juhtidel soov anda mullu peamiselt pinki nühkinud 20aastasele Martti Keelele ohtralt mänguaega, välismaalt varumehe toomine ei tundunud mõttekas, ka eelarveliselt tulid piirid ette. Pealegi sai juunioride koondise sidemängija Keiro Vantsi väga vajalikku karastust. "Martti on tänavu oma koha välja mänginud. Selver on jõudnud kolme finaali ja ka see kolmas finaal pole veel läbi!" teatas Avo Keel.

Mis saanuks kahes esimeses mängus Keiro Vantsi vigastuse või haiguse puhul? Rohkem sidemängijaid Selveril kaasas polnud. "Siis oleks vahetuses olnud teise tempo mees pidanud tõstjaks tulema. Teine plaan oli, et Asko Esnast saab sidemängija ja mängime liberota, kuid see otsus tulnuks teha juba enne ülesandmist," paljastas Selveri juhendaja võimaliku hädaplaani.