Foto: Aldo Luud
Talisport
5. juuni 2012, 07:00

Mae: Libereci MK-etappi eelistati Otepää MK-etapile logistika tõttu (11)

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) kongressil Lõuna-Koreas selgus otsustaval hääletamisel, et järgmisel talvel Otepääl maailmakarikavõistluste osavõistlust ei toimu.

"Libereci 2014. aasta MK-etappi eelistati hääletamisel Otepää MK-etapile logistika tõttu," rääkis kongressil osalenud olümpiapronks Jaak Mae . "Tour de Ski lõpeb Itaalias, sealt on Eestisse pikem ja keerulisem sõit kui Tšehhisse."

Kahjuks ei läinud läbi meie delegatsiooni kaks head ettepanekut. Ühe variandina pakuti välja, et Otepää osavõistlus võiks kalendris olla vahetult enne 2014. aasta Sotši olümpiat.

"Olümpiamängud toimuvad mägedes ja ka viimane MK-etapp enne seda peab olema mägedes," lausus Mae.

Teiseks pakkusid eestlased võimaluse korraldada 2013. aasta Lahti MK-etapi eel Eestis sprint. Paraku tõrjuti see mõte väitega, et nädala sees peetavate võistluste reitingud on olnud madalad.

Samuti FISi kongressil käinud suusaliidu peasekretäri Margus Hernitsa sõnul polnud kahevõistluse komisjon murdmaaosakonna otsusega rahul, sest algselt oli ju plaan korraldada Otepääl nii suusatamise kui ka kahevõistluse MK-etapp.

"Kas teha puhtalt kahevõistluse MK-etapp või kontinentaalkarikavõistluse etapp, seda peab veel kaaluma," märkis Hernits. "Korraldajale on see kallis. Päris täpset eelarvet ma praegu öelda ei oska."

Küllap on spordihuvilistel huvitav teada saada, et tuleval hooajal on MK-sarjas meeste teatesõidud 4 x 7,5 km pikkused, kuid 2013. aasta MMil ja 2014. aasta olümpial on endiselt kavas 4 x 10 km.

Mae kinnitusel oli arutusel, kas sprindi kvalifikatsioonide võitu peaks eraldi premeerima – võib-olla tuleks selle eest anda MK-punkte!

Sportlaste poolt tuli ettepanek muuta mitmepäevasõitude auhinnaraha jagamise süsteemi. Ühtlasi tahavad sportlased pääseda otsustajate hulka, nii on kombeks paljudel teistel aladel.

Tuleva hooaja võistluskalendris tehti ka paar vangerdust: kui esmalt oli plaanis alustada MK-sarja Kuusamos, siis nüüd otsustati esimene etapp viia Gällivaresse ja Soome osavõistlus lükati teiseks.