VÕITLUSTANNER: Spordikohtumaja Lausanne’is. Foto: afp/scanpix
Talisport
13. juuni 2012, 07:00

Veerpalu kohtusaaga jätkub veel ka täna (10)

Andrus Veerpalu ja Rahvusvahelise Suusaliidu FISi vahelise istungi teine päev Lausanne’i spordikohtus kestis eile ligi tosin tundi ja lõppes veidi enne kella 21. Kahekordne olümpiavõitja üritab vabaneda dopingusüüdistusest ja kolmeaastasest võistluskeelust. Protsess lõpule ei jõudnud ning jätkub täna.

Esimestel kohtupäevadel üritas FIS kahtluse alla seada Veerpalu ja Eesti suusaliidu käitumist pärast positiivse dopinguproovi selgumist. Et Veerpalu ei teinud FISiga piisavalt koostööd ega soovinud koheselt B-proovi avamist.

Advokaat Aivar Pilve arvates proovib FIS A-proovi avamisele järgnenud kirjavahetust esile tõstes oma positsioonile selgemaid argumente leida.

Pilv tõdes ETV spordiuudistele antud intervjuus, et üllatusi pole olnud, kuid kohtul on olnud mitmeid küsimusi ja soove saada täpsemaid selgitusi. "Ja see on positiivne," leidis Pilv.

Eile oli kohtul ka videosild Austraaliaga. Ilmselt oldi ühenduses dopinguekspert Michael Ashendeniga, kes, muide, pidi esinema rattakuulsus Alberto Contadori protsessil Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri WADA tunnistajana, kuid kel keelati seda teha.

Veerpalu kaitsetiimi kuuluv Šveitsi advokaat Thilo Pachmann avaldas ETV usutluses rahulolematust: "Oleme esitanud palju küsimusi dopingukontrolli süsteemi kohta ja probleem on selles, et me ei saa vastuseid ja kõik on pimeduses. Sportlasel ei ole seega võimalusi end piisavalt kaitsta ning sellega on meie silmis tema õigusi rikutud."

Eesti poolel esines tunnistajana Jaak Mae, kes andis selgitusi dopinguproovi võtmise päeval 29. jaanuaril toimunu kohta. Täpsemalt ei soovinud Mae oma tunnistusi selgitada.