Talisport
14. juuni 2012, 06:58

Andrus Veerpalu dopingusaaga vajab täiendavat uurimist (8)

Eile jõudis Rahvusvaheline Spordiarbitraaž Andrus Veerpalu dopinguloo arutamisel seisukohale, et järgmise kahe nädala vältel saavad osapooled võimaluse anda kirjalikult täiendavaid selgitusi.

Põhilised arutuspunktid on endised: kasvuhormoonitesti metoodika usaldusväärsus, proovide võtmise tingimused ja eritingimused Veerpalu testimise päeval ehk eelnevalt oli toimunud intensiivne treening, proov võeti alpimajas, lisaks proovi hoiustamine, transport ja tsentrifuugimine.

Veerpalu kaitsetiimi juhtiv vandeadvokaat Aivar Pilv ei osanud pärast kolmandat istungipäeva öelda, millise otsuse võiks kohus langetada, kuid osutas, et kohtul oli ka vastaspoolele etteheiteid.

"Tänase päeva minu arvates üks põhiküsimusi ongi see, et WADA (rahvusvaheline antidopinguagentuur – toim) ise neid dopingureegleid välja töötades, regulatsioone kehtestades püüab kohtus viidata, et üks või teine norm, mis on tegelikult suhteliselt selgelt kirja pandud, on soovituslik," rääkis Pilv eile Vikerraadiole.

Ta lisas: "Kohtumenetluse käigus püüti ka tugineda sellele, et üks või teine reegel pole järgimiseks kohustuslik, vaid eelkõige soovituslik, mis puudutab analüüside transportimist ja hoidmist. Sellega ei saa nõustuda! Kohus juhtis muuhulgas ka WADA tähelepanu sellele, et ise kirjutate reegleid, ise koostate neid, et palun tehke nad siis selgemaks."