Talisport
14. juuni 2012, 13:07
Õhtulehe video!

Veerpalu kaitsja Pilv: kui me sportlast tunnustame tipphetkel, peame aitama ka hädas! (40)

Andrus Veerpalu kaitsja dopingusüüasjas Aivar Pilv arvab, et olümpiavõitja väärib uskumist ja toetust. „Kui me oma sportlasi tunnustame nende tipphetkedel, siis tuleb neile toeks olla ja aidata nende hea nime eest võidelda kui sellised keerulised olukorrad on tekkinud," ütles ta tänase päeva esimesel tunnil kohtuistungilt tagasi Eestisse saabudes.

Pilve sõnul keskendus Šveitsis esmaspäevast eilseni kestnud kohtuistung  spordiarbitraažikohtus kasvuhormooni avastamise protseduurile. „See jäi kahe- ja poolepäevasel kohtuistungil ka väga selgelt kõlama, et jutt on ikkagi testist, selle meetodist, selle usaldusväärsusest, valideeritusest. Mitte ainult meie ei ole seda kritiseerinud ja küsimusi esitanud vaid ka kohtunikel oli terve rida küsimusi konkreetsete asjaolude kohta," rääkis vandeadvokaat.

Selles, et küsitavusi on näitas Pilve arvates ka vastaspoolelt tunnistusi andnud kaheksaliikmeline ekspertpaneel. „Nõrkade faktide või puudulike seisukohtade alusel meile sellist auväärset seltskonda vastu poleks pandud. Ma arvan, et meie eksperdid olid igati väärikad vastased neile," sõnas Pilv.

Vaata pikemat intervjuud ülevalasuvast videost!