Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Võrkpall
19. juuni 2012, 07:00

Toobal siirdub piiri taha. Ilmselt

Lõppenud hooajal Pärnu võrkpalliklubis pallinud sidemängija Andres Toobal on liitumas Prantsusmaa klubiga, Tartu pommitaja Martti Juhkami üleminek Selverisse on sisuliselt otsustatud.

Toobal kinnitas, et läbirääkimised ühe Prantsusmaa tugevuselt teises liigas mängiva klubiga on jõudnud lõppfaasi, aga kuna allkirju paberil veel pole, ei taha ta kosilase nime avaldada. "Eelmisel aastal sain selles osas õppetunni," meenutas Toobal, kuidas ta jõudis Rovaniemi Lakkapääga kokkuleppele, saatis neile oma allkirjaga kontrahtigi juba ära, kuid soomlased viivitasid lepingu allkirjastamisega pikalt ja viimaks teatasid üllatuslikult, et pole eestlase teenetest siiski huvitatud.

"Seepärast ei julge midagi öelda, kuni asi pole sada protsenti kindel," lisas 23aastane Toobal, kes tunnistas, et vajab arenguks kindlasti uut keskkonda, Eestis pole loodetud edasiminekut tulnud.

Valitseva Eesti meistri Tartu võrkpalliklubi boss Alari Jõesaar teatas, et Martti Juhkami üleminek Tallinna Selverisse on sisuliselt otsustatud, üleminekusumma üle vaielnud klubid olla leidnud kompromissi. Võimaliku uue tugevdusena näeb Jõesaar kaks aastat Itaalias mänginud Kardo Kõresaart, kes ka ise on Taaralinna kolimisest huvitatud.

Selveriga liitub Rakvere sidemängija Ronald Järv. Pärnus jätkavad temporündajatena Romet Priimägi, Tamar Nassar ja Sven Saarpere. TTÜ on säilitanud kogu senise tuumiku, lisaks (taas)ühineb tehnikatudengitega vahepeal Tartu rivistuses tiitleid võitnud temporündaja Siim Ennemuist.