Võidumehed Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam täna Pärnu jõel.Foto: Fred Killing
Sõudmine
27. juuni 2012, 12:02

Kahepaatide katsevõistlus muutis olümpiapileti saatuse veel segasemaks

Sõudjate kahepaatide olümpia katsevõistluse Pärnus võitsid üllatajad Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam ning nüüd peab alaliidu juhatus homme otsustada, kas saata Londonisse nemad või Kaur Kuslap ja Vladimir Latin.

Tänane katsevõistlus andis sellise esikolmiku: 1. Geir Suursild - Jüri-Mikk Udam 7.13,28, 2. Kaur Kuslap - Vladimir Latin 7.14,22, 3. Joosep Laos - Artur Maier 7.36,45.

Et seni olid olümpiapääsme nimel duelleerinud Kuslap/Latin ja Laos/Maier, muutis vesi juunioride Euroopa meistrite võiduga seega ainult sogasemaks.

"Peame nüüd arutama ja otsustama, kas lähetada Latin ja Kuslap või Suursild ja Udam. Minu soovitus oleks Latin ja Kuslap, aga lõpliku otsuse teeb homme sõudeliidu juhatus," sõnas peasekretär Jaan Tults, kes oli enne katsevõistlust Õhtulehele ütelnud: "Noorte võit ajaks vee sogaseks ja olukorra keeruliseks. Jutumärkides loodan, et nad olümpia katsevõistlusi ikka ei võida."

Pärast viimast katsevõistlust lisas Tults: "Sisuliselt saame olümpia eel öelda nii: võime 12. koha saada ainult juhul, kui mõni paat ümber läheb. Seega on kummalgi paaril plusse ja miinuseid. Ka noortele kogemuste andmise mõttes."