Rein TaaramäeFoto: Aldo Luud
Jalgrattasport
30. juuni 2012, 15:40

Prantsuse tuuri alustav Taaramäe: valge särgi võtan siis, kui õige aeg on!

Belgias Liege´is algab 6,4 km pikkuse eraldistardist sõiduga tänavune rattamaailma suursündmus Tour de France. Cofidise meeskonna liidril Rein Taaramäel on siht selge: lõpetada tuur parimale noorratturile mõeldud valge särgiga.

Tänane lühike eraldistart pole eestlasele siiski väga mokkamööda: "Enesetunne on väga rahuldav, eks parema pildi saab ette nädala möödudes, aga praegu ma olen küll optimist. Eesmärk on tänane rada nii kiiresti läbi sõita kui võimalik. Eriline 6 km mees ma pole, nii et kui normaalselt läheb, siis platseerun 30.-50. koha vahepeal," kirjutas Taaramäe oma blogis.

Tuur üldiselt tõotab tulla aga võitluslik, lausa jõhker: "Tänavune tuur tuleb raske, mitte profiili poolest vaid oma jõhkruse ja julmuse poolest. Väga palju on etappe, mis lõppevad küllaltki ohtlikult ja teleri taga võib asi päris põnev olla. Pundis sõites peab aga adrenaliini ilusti üles saama, et asjast asja tuleks."

"Käisime esimese etapi lõppu vaatamas ja selline suhteliselt kukkumisi soosiv finiš, mis lõpeb 2,5 km korralikult järsu põksu otsas, mille sisse jääb ka munakivilõik. Tuleb huvitav algus! VINGE!"

"Valge särgi võtan siis, kui õige aeg on," lõpetas Taaramäe blogipostituse.