Gerd Kanter oli ka hõbeda üle õnnelikFoto: AP/Scanpix
Kergejõustik
30. juuni 2012, 21:19

Hõbedamees Kanter: ootasin enne võistlust Värniku-sarnast jokkerit

Kergejõustiku EMil hõbemedali võitnud Gerd Kanter jäi võistlusega üldjoontes rahule ning tunnistas, et heitjaid Helsingis kimbutanud vihmasadu tõi talle meelde 2005. aasta MMi.

"Kui vihma hakkas sadama, tuli meelde 2005. aasta MMi odaviskevõistlus ja Värniku võit - vihm lõi tookord kaardipaki täiesti segi ja võidu võttis hoopis jokker," andis Kanter mõista, et oli võistluse eel valmis igasugusteks üllatusteks. Vihma meie kettaheitevägilane siiski ei peljanud: "Mul on head vihmasussid, nii et ma ei pabistanud."

Kanteri oodatud üllatused jäid siiski sündimata. Eesti äss heitis kohe avavoorus 65.11 ning oleks isegi selle tulemusega saanud pronksmedali. "Kõige positiivsem oligi esimene katse," märkis Kanter ise ja lisas:

"Enesetunde järgi oleks ma pidanud meetri jagu kaugemale heitma (Kanteri hõbedatulemus oli lõpuks 66.53 - toim), oleks pidanud Hartingut pisut õrritama. Samas treener nägi minus täna ka 68 meetri potentsiaali. Samas ei saanud tehnikat päris hästi klappima - kord lendas ketas liiga kõrgelt, kord jälle liiga madalalt."

Londoni olümpiamänge silmas pidades on Kanteri sõnul seis normaalne.

"Kiiruse ja energia pool on mul hetkel hea, ega siin muud ei ole, kui tuleb vaikselt Robertile lähemale liikuda."