Rein TaaramäeFoto: Aldo Luud
Jalgrattasport
30. juuni 2012, 21:44

Taaramäe ülikiirest proloogist: pidurdasin vaid kahel korral

Rein Taaramäe alustas tänavust Tour de France´i 6,4 km pikkusel eraldistardist sõidetud proloogil 37. kohaga.

"Loen sõidu edukaks, sest tunne oli hea ja nautisin seda lühikest pingutust ning suutsin sõidu ajal teha kõik nii hästi kui võimalik. Nagu ennustasin, et aeg tuleb 30-50 vahele, siis nii ka läks," kirjutas Taaramäe sõidu järel oma blogis.

"Rada oli hullupööra kiire, ainult kahes kohas pidi pidurdama. Tegin vandapöörete rekordi - 7 minuti jooksul oli keskmine 105 p/min. Tavaliselt tuleb umbes 95-100 vahele ning ka watid olid head - 454 W keskmist. Sama, mis Andalucia velotuuril hooaja alguses. Sealgi oli distantsiks 6 km, kuid täna oli kurve rohkem ja sõit 500 m pikem. See peaks aga watte alla tõmbama," seletas Eesti esirattureid.

Teine etapp tõotab tulla Taaramäe arvates sündmusterohke.

"Homme tuleb siis võibolla tuuri kõige närvilisem ja kaskadöörlikum päev. Viimased 3 km peaks eriti vinged olema, sest lõpp on tõusu otsa ja usun, et mehed nagu Evans, Gilbert, Vinokurov võivad jõulise rünnakuga asja põnevaks teha."

"Oma eesmärk on püsti jääda ning null sekundit aja kaotust saada. Kindlasti, kui mingi uks mulle avanema peaks, siis punn põhja ja võidu poole. Lubada midagi ma aga ei saa."

Tuur ei alanud eestlasele jaoks muuseas kõige paremate sõnumitega: "Eile õhtul sain verekontrolli tulemused kätte, mis neljapäeval tehti. Veri on see aasta enne tuuri päris lahja ja see pani veidi muretsema, kas kestan need nädalad ikka ilusti ära. Arvan, et nibin-nabin, aga ärme muretse. Läheb kuidas läheb."