Irina Embrich aitab Londoni olümpial Suurbritannia esivehklejat. Foto: Joosep Martinson
Vehklemine
10. juuli 2012, 07:00

Embrich läheb Londoni olümpiale. Turisti ja sparringupartnerina

Kui kedagi saab tänavu suvel Londonis olümpiaturistiks nimetada, siis epeevehklejat Irina Embrichit. Mängudel ta ei võistle, kuid aitab briti koondislast Corinna Lawrence’i treeningutel kui sparringupartner. Vabal ajal saab Embrich olla aga täie õigusega turist ja Londoniga tutvust teha.

Embrichilt paluti abi EMil, kus Eesti naiskond pronksi võitis. "Olin Lawrence’iga varem laagrites vehelnud ehk siis tunneme teineteist. Ju vaadati edetabelikoha järgi, keda appi kutsuda," selgitas Embrich ja lisas, et tema vasakukäelisus olla kasuks tulnud.

Lawrence asub maailma edetabelis 43., Embrich 23. kohal.

Britid võtavad koduseid mänge ülimalt tõsiselt, mistap ka vajadus sparringupartneri järele. Embrichile makstakse kinni lennupiletid, elamine hotellis ja söök. Lisaks teenib ta ka pisut taskuraha.

Ent raha pole peamine, miks Embrich brittide pakkumise vastu võttis ning kaheks nädalaks kaunist Eestimaa suvest välja astub: "Tahan saada kogemuse võrra rikkamaks ja lähedalt uurida, kuidas teised tiitlivõistlusteks valmistuvad. Aga jah, Londonis olen kaks nädalat. Esmalt on laager, siis paus, mille jooksul üritan linnaga tutvust teha ja muuseumides käia, siis juba valmistumine võistlusteks."

Embrich on olümpiale ametlikult akrediteeritud ning läheb vaatama naiste epeeturniiri, ehk veel mõnda võistlust. "Kui epeeturniir lõppenud, tulen kohe Eestisse pere juurde. Kui suvi kestab, puhkan augustis kodus, kui mitte, lähen soojale maale."

Kas hinges ei kripelda, kui peab teist olümpiat järjest epeevõistlust tribüünilt jälgima?

"Enam ei kripelda," kinnitab Embrich. "Kahetseda pole mõtet, et meil olümpiapääsmest üks torge puudu jäi, sest kahetsemine ei tee asja paremaks. Sisendan endale, et olümpia on lihtsalt üks suurvõistlus teiste kõrval. Nii tegelikult ongi. Kusjuures konkurents on olümpial väiksem kui MMil."