Kaia KanepiFoto: AFP/Scanpix
Tennis
18. juuli 2012, 11:24

TRAAGIKA: Kanepi ei osale vigastuse tõttu Londoni olümpial (35)

Kaia Kanepi kodulehekülg teatab, et Eesti esireket ei saa vigastuse tõttu osaleda Londoni olümpiamängudel.

Kanepi kodulehekülg: "Eile pärast jalgadele tehtud ultraheliuuringut tuli Kaial võtta vastu ebameeldiv otsus Londoni olümpiamängudel mitte osaleda. Kaia kandade paranemine ei ole kulgenud soovitud kiirusega ning ta ei saa veel täie koormusega treeninguid alustada. Kaia raviarsti dr Madis Rahu hinnangul võib hetkel koormuse lisamine kaasa tuua kokkuvõttes veelgi pikema võistluspausi.

Kaia oma sõnadega: "Täiesti kahju on, et ei saa seekord olümpiale minna. Ma ei teagi, kas mul enam see võimalus avaneb. Hetkel ma tahaksin ainult seda, et mu jalad oleksid terved ja saaksin ilma valuta tennist mängida."

Kaia kandade tundlikkus sai alguse sel kevadel Estorili turniiril. Pärast edukat esinemist Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel võttis Kaia vigastuspausi, lootusega olümpiamängudeks mänguvorm taastada. Kaia edasine võistlusgraafik ei ole veel selge ning täpsem tennisekarussellile naasmise aeg sõltub täiendavate uuringute tulemustest, mis viiakse läbi lähinädalatel."

Londoni olümpia oleks olnud Kanepi jaoks kolmas - ta osales ka 2004. aasta Ateena ja 2008. aasta Pekingi mängudel, kus kaotas vastavalt esimeses ja kolmandas ringis.