KARISTUS: Juliano Spadacio viib Famagusta Anorthosise kahtlasest penaltist 1:0 juhtima. Foto: Tairo Lutter
Jalgpall
20. juuli 2012, 06:58
Vaata galeriid mängust!

Levadia kingitus Anorthosisele (2)

Tallinna Levadia lootused Euroopa liigas teisestki eelringist läbi lüüa muutusid pärast eile kodus Famagusta Anorthosiselt saadud 1:3 kaotust pea olematuks. Kuigi nuriseda võis kohtunikutöö üle, needis Levadia leer eelkõige iseennast ja oma lihtsaid eksimusi.

Kui kümnendi eest võis Küprose jalgpall panna õlgu kehitama, siis enam mitte. Nicosia APOEL jõudis mullu Meistrite liigas 1/8-finaali, Levadia vastane Anorthosis mängis hooajal 2008-09 ülima klubisarja alagrupiturniiril. Üheselt selge, et Levadia eilne vastane oli tugev.

Aga kaotus ja sisselastud väravad panid kahetsema. Peatreener Marko Kristal: "Mind üllatas, et Anorthosis lubas meil nii palju mängida. Aga nemad ei võtnud seda võitu, vaid meie andsime. Kaotada pole häbi, kui vastane tugevam, aga Anorthosise väravad sündisid meie oma rumalustest."

Levadia kahjuks anti penalti, kasuks mitte

Tingimata mitte ainult oma rumalustest. Järjekindlus puudus ka Saksamaa kohtuniku Marco Fritzi partiis, kes määras 45. minutil Levadia kahjuks kaheldava penalti. "Kui kohtunik nägi kätt, siis nägi, aga ma ei saa aru, kuidas ta 93. minutil meie kasuks palju puhtamat penaltit ei andnud! See jääb tema südamele," sajatas Levadia kapten Igor Morozov.

82. minutil Levadia auvärava löönud keskkaitsjal oli tuline õigus. Kui Aleksandr Kulinitšil võis 45. minutil hea tahtmise korral kätt näha (pigem oli tegu õlaga), siis mängu lõpus oli Famagusta kaitsja Branko Iliči käsi päevselge. Saanuks Levadia vaheajale 0:0 viigiseisul, võinuks kõik olla teisiti...

Tõsi, teise poolaja alguses eksiti kahel puhul ise (esmalt Kulinitš personaalselt, siis Levadia kollektiivselt) ning külalised kasvatasid eduseisu 0:3 peale. Morozov: "Kõik väravad kinkisime vastasele ise. Kui suutnuksime lollusi vältida, võinuksime korraliku tulemuse saada. Me ei suutnud palli piisavalt käima panna. Famagusta meeskond pole midagi müstilist. Nad on ka inimesed nagu meie, mitte tulnukad. Meile anti šanss hea tulemus teha, aga ei kasutanud seda ära."

Kristal: oma lollus karistatakse kohe ära

Täna loositakse Levadia – Famagusta paari võitjale vastane kolmandaks ringiks. Kahjuks ei vaata Levadia mängijad loosimist mitte põnevuse, vaid kahjutundega, sest nagu kõlas Kristali resümee: "Eurosarjas ei tohi hetkekski kontsentratsiooni kaotada. Kui lolluse teed ja võimaluse kingid, siis karistatakse kohe ära."

Kõigi eelduste kohaselt lõpeb Eesti klubide eurohooaeg järgmisel nädalal, sest praeguseks konkurentsi jäänud Flora ja Levadia vajavad võõrsilt kolmeväravalist võitu.

Teleabsurd

Tallinna Levadia eilset euromängu Famagusta FC Anorthosisega sai jälgida ka telerist. Eeldusel, et elad Küprosel.

Nimelt tehti Kadrioru staadionil peetud matšist Küprose televisiooni tellimusel otseülekanne. Ühestki Eesti telekanalist kohtumist ei näinud. Levadia oli pakkunud pilti ETVle, kuid nood ütlesid ära viidates olümpia-eelsele ajale ja lühikesele etteteatamisele. Tänavuse eurohooaja viiest Eesti jalgpalliklubide kodumängust pole Eesti telekanalid ülekannet teinud ainsastki.

Euroopa liiga

Tallinna Levadia 1

Famagusta Anorthosis 3

Väravad: 82. Morozov – 45. pen Spadacio, 55. Laborde, 62. Toni Calvo.

Kohtunik: Marco Fritz (Saksamaa).

Levadia: Šmiško, Kulinitš, Morozov, Artjunin, Podholjuzin, Pebre (57. Toomet), Antonov, Kaljumäe, Taar (61. Rättel), Hunt (74. Teever).

Publik: 2550.