ÕIGES KOHAS: Eino Puril oli enda sõnul parasjagu õnne, et esimese värava puhul pall just tema jalale sattus. Foto: Joosep Martinson
Jalgpall
23. juuli 2012, 07:00

Kalju liigub tibusammuga Eesti meistritiitli poole (3)

Eesti jalgpalli meistriliiga 19. vooru keskses kohtumises alistas Nõmme Kalju laupäeval Tallinnas Kadri-oru staadionil lähima jälitaja FC Flora 2:0 ja piidleb seitsmepunktilise eduga juba vargsi meistritiitlit.

"Mingil hetkel vajasime lisajõudu, aga seda polnud," ütles FC Flora peatreener Martin Reim ja vihjas teisipäevasele eurosarja mängule FC Baseliga, mis meestel endiselt jalgades oli.

Kohtumises, kus suure osa ajast kontrollis mängu käiku kodumeeskond Nõmme Kalju, avati seis 38. minutil, kui ligi poolelt väljakult tulnud karistuslöök maandus värava all vabaks jäetud Eino Puri jalale ja 24aastane poolkaitsja kasutas võimaluse ära.

"Kahjuks sai see standard-olukord meile saatuslikuks. Pärast pidime aina rohkem ründama. Kui ise ei suuda väravaid lüüa, on raske mängu võita," rääkis Reim.

Kalju surve oli nii edukas, et Flora kasutada jäidki esialgu ainult kiired vasturünnakud, ent nende lõpetamine jättis soovida.

Teisel poolajal, kui Flora kaitse kõrgemale nihutas ja mängule ründavamalt läheneda püüdis, muutus aga julgelt surve all sööte jaganud Flora noor kaitseliin veel haavatavamaks. 63. minutil kaotaski Flora ohtlikult palli, Kalju keskväljamees Yankuba Ceesay mängis end kiire seinasööduga vabaks ja Gambia koondislane saatis korraliku puraka Flora väravat kaitsnud Stanislav Pedõki selja taha – 2:0.

Mängu viimasel veerandtunnil suutis ka Flora survet tugevdada ja mitmel korral palli ohtlikult Kalju värava alla toimetada, kuid kodumeeskond näitas head kaitset ja pigem olid hoopis nemad kolmandale väravale lähemal.

Flora võib langeda kolmandale kohale

"Olime kaitses paremad," ütles Kalju peatreener Igor Prins. "Teise poolaja lõpus vajusime natuke ära, langesime liiga enda poolele. Ei suutnud enam hoida pressingut, mis meile esimesel poolajal ja teise alguses initsiatiivi andis. Võib-olla väike väsimuse märk, aga suutsime Flora rünnakuid edukalt tõrjuda ja kastis kõik puhtana hoida."

Kuigi pool hooaega on veel ees, hakkavad laupäevase mängu järel liigatabelis jõujooned välja joonistuma. Kalju juhib Flora ees nüüd seitsme punktiga.

"Eks me võitleme edasi. Ma olen kindel, et Kaljul tekib millalgi mõõn ja siis oleme valmis," ei tahtnud Reim meistritiitlilootusi veel minema visata.

Flora võib pärast tänast langeda Meistriliigas kolmandaks, kuna neist punktiga maha jääv Levadia peab oma 19. vooru kohtumise täna õhtul võõrsil Tallinna Kaleviga.