Võrkpall meeldib ka Venemaa presidendile Vladimir Putinile.Foto: Reuters
Võrkpall
26. juuli 2012, 15:55

Vladimir Putin arvustas kõrgepalgalisi võrkpallureid

Venemaa kõrgeimasse võrkpallidivisjoni tõusnud Permi Prikamje meeskonna direktor ja peatreener Vladimir Putin on tuntud mitte ainult presidendi nimekaimuna, vaid ka tegusa ja sõnaka isiksusena. Mõni päev tagasi kritiseeris ta vene pressis (vahendas volley.ru) superliiga kõrgepalgalisi mängijaid, kirjutab volley.ee.

"Olen korduvalt kuulnud eakatest ja kuulsatest mängijatest, kes justkui on kõrgemast klassist, kuid ka väga kõrgete palganõudmistega, enamikul juhtudel seda õigustamata," ütles Putin. Välismängijate panust peab ta väikeseks.

Näitena tõi Putin välja Jekaterinburgi Lokomotiiv-Izumrudi, kes pidi möödunud hooaja lõpus võitlema koha eest tippseltskonnas Groznõi VK-ga. Tšetšeenide võrkpalliklubi tõusis superliigasse. Enamikul Izumrudi mängijatest, sealhulgas bulgaarlasel ja serblasel, oli juba duelli ajal taskus leping teise klubiga.

"Nad ei pingutanud eriti. Raha ei otsusta kõike," väitis Putin. Tema klubist lahkus hooajavahetusel kaks mängijat, liitus kaks meest madalamast liigast.

Arvestades olukorda mängijate turul eelistab Putin ette valmistada oma mängijaid, kuigi see on palju pikem ja raskem tee. Kuid töö noortega valmistab talle rahuldust. Putin teab, mis teda ja teisi Permi klubi treenereid ootab: "Kui algas 2008. aasta kriis, jooksis meil laiali peaaegu terve meeskond, tuli kõike uuesti alustada. Mõistame suurepäraselt, et mänguklassilt jääme enamikule alla. Peaeesmärk on superliigasse püsima jääda."