Foto: Tairo Lutter
Ujumine
26. juuli 2012, 17:59

Triin Aljand: soovin laupäeval ujuda Eesti rekordi (7)

Laupäeval teeb Londoni olümpial avastardi 2011. aasta Eesti parim naissportlane Triin Aljand, kes seadis 100 meetri liblikaujumises sihiks enda nimel oleva Eesti rekordi löömise.

"Peale mäestikulaagrit olin päris suures augus - võistlustel Sloveenias ja Horvaatias ei olnud ajad nii head kui soovisin - aga loodan, et puhkusega olukord paraneb. Tunne igatahes on üha parem ja see sisendab optimismi.

Aga tuleb meeles pidada, et mu põhidistantsi, 50 meetri vabaujumiseni on veel aega. Ei ole nii, et laupäeval on start ja see on kõik. 100 m liblika jaoks ei pea ma olema nii purakat täis kui 50 m jaoks.

Ta mu jaoks ikka veidi eeldistants, sest rõhume 50 m krooli peale. Liblikas on kohta raske lubada, aga tahan vigadevabalt ujuda, mis peaks tagama hea aja. Eesti rekordi soovin üle ujuda."

Eesti ujumisvõistkonna peatreener, Triinu isa Riho Aljand kiitis korraldajaid suurepärase logistika eest. "Olümpiate seas üks paremaid üldse. Elamiskohast kõnnime 3 minutit peatusse, kust sõidab iga 15 minuti tagant buss, mis viib 7-8 minutiga ujulasse.

MMidel tekib aegajalt probleem, kas üheaegselt liikuvad sportlased, kes tahavad sageli kõik ühel ajal minna, mahuvad ikka ära. Siin on see probleem välistatud."