OOTUSED: Reena Pärnat ootab tuult (ja vihma). Foto: TAIRO LUTTER
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
27. juuli 2012, 06:59

Pärnat ootab tuult, Treier päikest, Aljand jahedust ja Taimsoo habe ajamist

Eile toimusid Londoni olümpial esimesed pressikonverentsid.

Esimesena, tänasel eelvõistlusel, asub starti vibulaskja Reena Pärnat. "Viimasel ajal tuleb tuul mulle pigem kasuks. Teistel kalduvad nooled ära rohkem kui mul. Vihm ei segaks mind samuti."

* * *

Sõudekanali kõrval Eton Dorneys pesitsev neljapaat, õigemini pesamuna ja eessõudja Kaspar Taimsoo, rääkis meediaga Skype’i kaudu.

Eelsõidus on siht täiega panna, sest ollakse kui viitsütikuga pomm, mis vajab lihase lahti ja vaimu värskeks sõitmist. "Eelsõit midagi näitab. Kui soosikud kolme sekka, kes otse poolfinaali pääsevad, ei mahu, on midagi lahti."

Habeme lubas Taimsoo maha ajada.

* * *

Triin Aljandil oli edastada hea ja halb uudis.

Hea: iga päevaga tunneb ta end paremini ja loodab, et 100 m liblikat, mis on lahtiujumine enne põhidistantsi – 50 m krooli – toob juba Eesti rekordi, aga: "Liblika jaoks ei pea ma olema purakat täis."

Halb uudis: olümpiaküla tubades pole konditsioneere ja magada on palav. Ent paari päeva pärast teeb ilm loodetavasti korrektiive jaheduse suunas, tõdes Aljand.

* * *

Martin Liivamäes pesitses realist: "Protokolle vaadates midagi rõõmustavat pole. Rinnuliujumises olen 32., kompleksis 30. Iga koht üles on boonus, aga üle oma varju ei hüppa. Poolfinaalikohad kuuluvad väga kõvadele vendadele."

* * *

Rene Mandri on homse grupisõidu eel raja ja sõidu võimaliku kulu põhjalikult selgeks teinud: "Otsustavaks saab positsioonivõitlus, sest enne tõusu, mida peame igal ringil ületama, on tee väga kitsas. Paljudel tugevatel tiimidel pole muud võimalust kui grupist põgeneda. Suurbritannia ja Saksamaa omakorda proovivad Mark Cavendishile ja Andre Greipelile grupifiniši korraldada. Kui põgenemine toimub ja põgenikud asjalikud, üritan kaasa minna."

* * *

Pühapäeval grupisõidu starti asuv Grete Treier: "Pean olema aina valvepositsioonil ja õige rünnaku ära tabama. Sõidust tuleb loterii. Kui olen finišis endast kõik andnud, olen rahul sõltumata kohast. Ent ma ei pea end nõrgaks. Oleks vaid päikest, mis annab enesekindlust ja jõudu."

* * *

Sulgpallur Raul Must peab 16 sekka jõudmiseks alistama nii austerlase Michael Lahnsteineri kui indoneeslase Simon Santoso. "Austerlase vastu lähen võidumõtetega. Indoneeslane on maailma esikümne mängija, aga kui olen 100% korras, siis... Ma ei tulnud olümpiale austerlast võitma!"