Eeskujulik USA olümpiaturist Vivianne Robinson. Foto: Ott Järvela
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
27. juuli 2012, 06:59

Saage tuttavaks: tõeline USA olümpiafänn!

Eile Londoni peamisel ostlemistänaval Oxford Streetil patseerides oli raske mitte märgata Vivianne Robinsoni – kõige eeskujulikumat USA olümpiaturisti.

Suure olümpialipu, paljude väikeste riigilippude, märkide, vesti, koomiliste sääriste ja muu kraamiga ehitud Vivianne tuli Londonisse juba nädal aega tagasi ja on usinasti tõrvikujooksu jälginud. Olümpiatõrvik on tema jaoks väga tähtis, sest viimati nägi ta seda aastal 1984 enne kodulinnas Los Angeleses peetud suvemängudel, kandjaks Sylvester Stallone isiklikult.

"Tollest hetkest ma olümpiapalaviku saingi," selgitab Vivianne, kelle jaoks on London viies suve-olümpia. Lisaks Los Angelesele (1984) on kollektsioonis Atlanta (1996), Sydney (2000) ja Ateena (2004).

"Pekingisse sain küll viisa, aga mul polnud sõidu jaoks raha. Londonisse tulin samuti laenatud raha eest, sest majandussurutis on USAs ikka päris karm," räägib Vivianne, kel on olemas piletid korvpallile – "Loodetavasti näen Kobe Bryantit mängimas, olen suur tema ja LA Lakersi fänn!" –, võrkpallile, sulgpallile, laskmisele ja tõstmisele.

Nördimusele, et tänase avatseremoonia ajal pääseb olümpiaparki vaid piletiga, mida tal pole, leidis Vivianne ravimi olümpiarõõmust: "Ma olen kõigi poolt. Igaüks, kes jõudnud olümpiale, on minu jaoks kangelane!"