«RAHVUSLIK JALG»: Koondise sisuliselt ainsa keskmängija Janar Taltsi hüppeliiges mähiti jääkottidesse. Foto: STANISLAV MOŠKOV
Korvpall
31. juuli 2012, 07:01

Kaua võib? Päev, ja mees vigane (1)

Kui nii edasi läheb, on Eesti korvpallikoondisel targem kontrollmängude seeria katkestada, sest esialgu sammutakse rütmis "päev, ja mees vigaseks". Eile väänas hüppeliigest Janar Talts ning selgus, et Rain Veideman on jalalihase põletiku tõttu mõneks ajaks audis.

Eesti võttis nelja rahvuse turniiril eile vastu Tšehhimaa ja kaotas lõpusekunditel 70:72. Veel seitse sekundit enne lõppu rahvas möirgas, sest Siim-Sander Vene viskas seisul 69:70 korvi, kuid seda ei loetud – kohtunik Rain Peerandi vilistas viiv varem Gert Dorbekule ründevea. Koduvilet ei tehtud.

Peatreener Tiit Sokk oli tunduvalt tusasem kui päev varem. "Paha õnn on vist praegu. Põhiline ülesanne on olnud võita, et saada ametlikeks mängudeks head fiilingut, aga nüüd tundub, et esmane on hoopis õigeks ajaks kõik mehed rivisse saada," nentis Sokk.

Taas korralikult tegutsenud Talts astus kolmanda veerand-aja keskpaigas vastase kannale, väänas hüppeliigest ja lahkus platsilt ühel jala hüpates. "Hüppekas käis raginaga väljas. Alguses ei saanud ma jalalegi astuda, praegu juba saan, aga valus on ikka. Eks homme vaatame, mis on," seletas Talts pärast mängu.

Mängu kohta lausus Talts, et suuri äralangemisi polnud ja saadi enam-vähem hakkama, aga kaotus on kaotus. "Võib-olla vabavisked," otsis ta allajäämise põhjust ega eksinud. Neid visati 26st mööda tervelt 11. Pealik Sokk osutas ka suurele vahele lauavõitluses, mis kaotati 26:46. Ent see näib meie praeguse koosseisu juures paratamatu, liiati mängiti veerand tundi sisuliselt ainsa keskmängija Taltsita.

Eesti resultatiivsemad olid Vene 13, Gregor Arbet 12 ja Kristjan Kangur 11 punktiga, Sten-Timmu Sokk andis 10 korvisöötu. Tšehhide edukamad olid Petr Benda 18 ja Jiri Welsch 16 punktiga.

Täna kohtub Eesti USA üliõpilastiimiga, kes eile üllatas teisel lisaajal saadud 129:124 võiduga Gruusia üle.