KAHE JALAGA VEE PEAL: Karl-Martin Rammo pole olümpial tõusnud eufooriasse. Foto: puri.ee
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
31. juuli 2012, 07:01

Rammo mõtteis mõlgub medalisõit. Ja miks ei peaks?

Kui Eesti purjetamiskoondise esinumbri Deniss Karpaki (Finn) senised kohad esikümne piirimail ei vaimusta, siis Karl-Martin Rammo (Laser) 7. koht eilses avasõidus küll. Olümpiadebütandi kohta vinge sõit!

Võinuks olla veel vingem, kui žürii poleks Rammole "pumpamise" eest karistust väänanud, mis tol hetkel neljandal kohal seilanud 23aastase mehe 10 kohta tahapoole kukutas. Sealt enda seitsmendaks võitlemine oli raske, aga Rammole jõukohane töö.

"Ees on kergem sõita. Jalgrattaspordis juhtub suures grupis igasuguseid asju, purjetamises samuti. Ilma karistuseta oleks vabalt võinud tolle neljanda koha endale saada. Tulemus polnud minu jaoks üllatus – teadsin, et olen selleks võimeline, kui kõik kenasti kokku jookseb," rääkis Rammo.

Teine sõit kahjuks sama ladusalt ei läinud. Start õnnestus küll veelgi paremini, ent vastutuuleotsal mängis tuul vingerpussi. "Siis tuli hakata läbi suure pundi ettepoole teed leidma. Aga pundis ei saa sõita, nagu ise soovid, vaid tuleb ka teistega arvestada."

Kolmanda märgi (kokku on neid viis + finiš) 28. kohalt tõusis Rammo lõpuks 10 pulga võrra. "Hea esimene päev. Eufooriat pole, realistina tean, milleks võimeline olen. Medalisõidust (sinna pääsevad 10 võistlussõidu järel laevastiku 10 paremat – toim) natuke ikka mõtlen, see on mu südamesoov."

Avasõit läks teisest paremini ka Laser Radiali klassis võistleval 19aastasel Anna Pohlakul – kohad 43 paadi seas olid vastavalt 27. ja 41. "Esimeses sõidus

tegin ilusa stardi ja olen väga rahul oma taktikaliste valikutega. Teises läks start kahjuks nurja. Võistlus oli raske, nagu arvata oli."

Finn-klassis pole maailma edetabeli teine number Karpak seni esikaheksasse seilanud. Pühapäeval saadud 14. ja 9. kohale lisandus eile kaks 11. positsiooni, millest üks võib pügala jagu paraneda, kui Karpaki protest prantslase Jonathan Lobert’i vastu heaks kiidetakse.

Olümpiaregatt jätkub täna, lisaks Karpakile, Rammole ja Pohlakule on stardis ka võistlusega alustavad purjelauasõitjad Ingrid Puusta ja Johannes Ahun.

Ben Ainslie põrus

Suurbritannia üks prominentsemaid olümpiasportlasi on Finn-klassi purjetaja Ben Ainslie. Kahel eelmisel olümpial selles klassis kulla võitnud mehe tarbeks saatis BBC pühapäeval, kui Finn-klass võistlemist alustas, oma reporteri kaatriga merele, et edastada vaatajatele kõige ägedamat otsereportaaži.

Pühapäeval ei pidanud britid oma suurlootuses pettuma – Ainslie oli kaks korda teine. Eile lisandunud 6. ja 12. koht mõjusid aga häirekellana. Kuningriik on mures, britid on ju Ainslie kuldmedaliga arvestanud!