Raio PiirojaFoto: Mati Hiis
Jalgpall
31. juuli 2012, 15:43
Uudist täiendatud kell 16.52

Piiroja: "Floras mängima hakkamine on väga vähetõenäoline." (11)

Raio Piiroja, kes on Meistriliiga üleminekute viimasel päeval registreeritud FC Flora koosseisu, annab mõista, et temal pole plaanis valitsevat Eesti meisterklubi esindama hakata.

"Ma ei tea küll sellest midagi. Et kellegi eest mängima hakata, peaks vist ikka leping ka olema - minul küll ei ole!" kommenteeris Piiroja.

Ilmselt on lugu selles, et kuna täna on Meistriliigas viimane mängijate registeerimise päev, on Flora Piiroja n-ö igaks juhuks kirja pannud. Õhtulehe küsimusele, kas seda on tehtud kokkuleppel temaga, poetas Piiroja vastuseks: "Ei, minu teada meil küll sellest kokkulepet pole. Pean Aivar Pohlakuga (Flora presidendiga - A.V) rääkima."

Piiroja lisas, et Eestis ta lähimas tulevikus klubijalgpalli mängima hakata ei kavatse: "Florasse tuleku variant on väga teoreetiline - ma ei mõtle sellele üldse ja see pole kindlasti aktuaalne. Kui jalad jälle alla saan, on mul ka välismaalt klubi olemas," sõnas keskkaitsja, hoidudes täpsustustest. "Kui aga ei saa, siis ma ei tea üldse, mis saab. Pole sellele tõesti mõelnud. See on nii kauge tulevik."

FC Flora president Aivar Pohlak kinnitab aga, et Piirojaga oli kõik kokku lepitud ning sellest pole juttugi, et kaitsja registreeriti meeskonda tagaselja:

"Leppisime Raioga umbes nädal aega tagasi kokku, et registreerime ta FC Florasse, juhuks, kui tal osutub vajalikuks vormi saamiseks või lihtsalt võistlusvalmiduse proovimiseks võistlusjalgpalli mängida. Raio registreeriti amatöörina, et ta saaks vajadusel siit kiiresti edasi liikuda ja - kontrollisin igaks juhuks ka järele - mõistagi oli mängija registreerimiseks vajalik ka tema nõusolek allkirja näol. Tegime kõnealuse puhtalt mängija huvidest lähtuvalt - tõsi, Raio on kindlasti jalgpallur, kes juhul, kui ta sooviks karjääri Eestis lõpetada, saaks koha FC Floras alati."

Piiroja, kuulnud vasturääkivusest enda ja Pohlaku väidetes, lõi käega: "Kui Aivar nii ütleb, las siis olla nii! Mina tean, et leppisime kokku mu transferi Eestisse toomisest ja ehkki Flora on ainuke klubi, kelle eest Eestis üldse kunagi mängima võin hakata, on selle juhtumise tõenäosus hetkel väga vähetõenäoline."