Foto: Printpreview.eu
Auto-Moto uudised
31. juuli 2012, 19:53

Eesti kardisportlased sõitsid Rootsis kui ameerika mägedel

Nädalalõpul sõideti Rootsis, Kristianstadis Rotaxi Euroopa karikasarja 3. etapp. Võistlejaid võõrustas uuenduskuuri läbinud Åsum Ringi rajakompleks, mis vastab CIK-FIA kõrgeima taseme nõuetele. Eestlasi oli läänenaabrite juurde võistlema sõitnud kaheksa.

Rotax DD2 klassis oli ainukese eestlasena võistlustules Fred Alliksaar (G-Star Raw Racing), kes 29 võistleja konkurentsis sai finaalis 9. koha. Rootsi osavõistlusel sõitsid aga DD2 ja Rotax Masters samas võistlussõidus ning enda võistlusklassis sai Alliksaar 7. koha. Kolme etapi kokkuvõttes on DD2 klassi üks nooremaid sõitjaid Alliksaar 12. kohal. Masters klassis tegi eestlastest kaasa Jaakko Kuusk (Talvar Racing), kes aga rajale sõitis vaid treeningsõitudeks.

Rotax Senior klassis osales kolm eestlast, kellest ainsana pääses finaalsõitudesse Aavo Talvar (Talvar Racing). Kvalifikatsioonisõitude järel väga heal 4. positsioonil olnud Talvaril tuli eelfinaalis algselt leppida 10. kohaga, kuid kohtunikud lisasid talle kurvi lõikamise eest 10 sekundilise ajatrahvi, mis kukutas ta 8 kohta tahapoole. Finaalis ei suutnud Talvar oma positsiooni parandada ning lõpetas 18. kohal. Sama positsiooni hoiab ta ka üldarvestuses.

Teised kaks Senior klassis kaasa teinud eestlast Mart Soo ja Sten Dorian Piirimägi (mõlemad Aix Racing Team) finaalsõitudesse ei pääsenud. Piirimägi sai lohutussõidus 16. ja Soo 17. koha.

Ka Rotax Junior klassis osales kolm eestlast, kellest ainsana kindlustas edasipääsu finaalsõitudesse kvalifikatsiooni tulemuste põhjal Ermo Pihtjõe (Aix Racing Team). Ralf Aron ja Jan-Erik Meikup (mõlemad Aix Racing Team) üritasid finaalidesse pääsu lohutussõidu kaudu. Õnneks läks see Aronil, kes oli kolmas, Meikup oli 15. ja finaali uks jäi temale suletuks.

Eelfinaali 31. kohtalt alustanud Aron suutis ruudulise lipu langedes tõusta 14. kohale, Pihtjõe sai 24. koha. Finaalis pidi Arongi leppima tagasihoidlikuma 24. kohaga ning Pihtjõe ületas finišijoone kohe tema kannul. Kui sõita on veel üks etapp, on Aron üldjärjestuses 16. kohal ning Pihtjõe on 44., olles punkte kogunud vaid Rootsi osavõistlusel.

Viimane Rotaxi Euroopa karikavõistluste etapp sõidetakse septembri keskel Prantsusmaal, Salbris.