Foto: Tom Riismaa
Auto-Moto uudised
5. august 2012, 11:29
Vaata fotosid!

Driftivõistluse treeningpäev: rattad maast lahti ja rohkelt plekimõlkimist betoonseinas (2)

Täna toimub Laitse rallipargis suur driftivõistlus, mille põhitreeningud toimusid eile õhtul. Erinevalt paljudest teistest radadest on kohe pärast starti hüpe, millel saab rattad maast lahti. Mitmed sõitjad on betoonseinas auto plekki mõlkinud.

Kurvi sisenemise kiirus Laitse rajal on üle 100 km/h ning pärast starti olevat hüpet kiidavad kõik sõitjad. Rada on uus ja huvitav kõikidele võistlejatele ning hüppe tõttu nõuab esimesse kurvi sisenemine erilist tähelepanu – mitmed võistlejad sõitsid eile vastu betooni. Enamasti lõppes see ainult väikse plekimõlkimisega, ent juhtus ka pisut rohkemat remontimist nõudev avarii.

Nimelt, Harold Valdma ja Henri Puhmas harjutasid tandemsõitu. Pärast esimest kurvi Valdma eksis sõidus ning temaga külg külje kõrval sõitnud Puhmasel polnud võimalust olukorda enda jaoks päästa ning sõitis küljega vastu Valdma autot. Sellest sai rajalt välja sõitnud Valdma auto veel hoogu juurde ning auto peatus vastu mullavalli. Mõlemad autod sõidutati koheselt tagasi Tallinnas asuvatesse garaažidesse ning hommikuks oli Puhmase auto taas rajal. Valdma auto kvalifikatsioonisõitude ajaks valmis ei saanud ja tema sõidud sel etapil on läbi.

Rajapiirdeks olev betoonsein sai tuttavaks ka nii mõnelegi teisele, näiteks käis seal teiste hulgas ka lätlane Gatis Lapāns. Täna hommikusel treeningus sõitis betoonseina soomlane Eero Yli-Sipilä, kel õnnestus oma auto "parkida" täpselt ühe betoonploki peale. Õnneks kahju autole piirdus vaid summuti kahjustamisega, mis on kiirelt parandatav.

Eilse treeningute kiireimad, lätlane Jānis Eglīte ja driftitaksoga sõitev Kristjan Salmre sisenesid esimesse kurvi 112 km/h.

Hommikused treeningud on lõppenud ning suur võistluspäev jätkub kvalifikatsioonisõitudega. "Rock Drift Challenge'il" on 6000eurone auhinnafond, mis jaotatakse kolme parima sõitja vahel. Kohal on lisaks Eesti võistlejatele ka parimaid sõitjaid Lätist, Soomest ja Venemaalt ning parimaid selgitatakse kahes meistrivõistluste sarja arvestuses – etapp kuulub nii Eesti kui Läti drifti meistrivõistluste arvestusse.

"Rock Drift Challenge'il" on igal pealvaatajal võimalus võita omale päriseks driftiauto – kõik piletid pannakse loosirattasse ning fortuuna naeratab ühele piletiomanikule, kes saab auhinnaks võimsa tänavasõiduks kõlbliku driftiauto. Iga driftifänni hinges on kas või väike unistus osaleda driftivõistlusel. See välja loositav driftiauto on selleks täpselt sobilik.

Ajakava

10.30-13.00 kvalifikatsioon
13.00-13.30 lõunapaus, võistlejate tutvustus
13.30-14.00 võistlejate koosolek/will it drift/drifti takso kaks sõitu

14.00-15.30 Läti meistrivõistluste TOP 16
15.30-15.45 paus/drifti takso kaks sõitu
15.45-18.30 Eesti drifti meistrivõistluste TOP16/32 (oleneb osavõtjatest)
18.30 auhinnaauto loosimine ja võistlejate autasustamine