Foto: Aldo Luud
Jalgrattasport
10. august 2012, 21:43

Taaramäe: selline tunne on nagu polekski enam mägironija (4)

Rein Taaramäe, kes sai Tour de l'Ain täna sõidetud eelviimasel etapil 56. koha, pole oma viimaste tulemusetga absoluutselt rahul.

"Lootsin sel tuuril heas hoos olla, aga üldse ikka ei tule. Taastumisega on probleeme. Kui esimestel päevadel tundus asi nii enam-vähem, siis täna ei olnud eriti midagi jalas. Selline tunne nagu polekski enam mägironija, sest kõige raskem on just tõusudel. Tavaliselt on vastupidi," kirjutas Taaramäe oma paf.com leheküljel asuvas blogis.

"Ei usu, et nigel olemine on põhjustatud kuuepäevasest puhkusest, mis pärast tuuri kannakõõluse valu tõttu sai tehtud. Pigem on asi ikka jamades, mis see aasta läbi on põetud ja mis minusse jälje on jätnud," jätkas Cofidise proff.

Tänase etapi kohta Taaramäel midagi head öelda polnud: "Raske päev. Kolm suurt mäge - 12 km, 19 km ning lõputõus 9 km. Täna oli tunne nagu oleks Tour de France'i sõitnud, sest nii raske oli! Esimesed 60 km oli hirmus jagelemine atrõõvi pärast ja lõpuks sai pundike minema koos kahe meie tiimi omaga - Moncoutie ja Molard. Suurest pundist ei sobinud see seltskond Movistarile ning nemad siis sõitsid taga päev otsa kõva tempoga. Jällegi oli väga palav, kuid kuna rada oli raskem, siis see tegi asja veel hullemaks."

"Jagasin üsna kiiresti ära, et mul endal võidu nimel kaasa rääkida pole, võtsin seega Bagot aitamise enda peale. Bagot lõpetas etapi seitsmendana ja on nüüd kokkuvõttes kaheksas. Homme on päev veel raskem ja finiš on jälle tõusu otsas. Proovin aidata Yohannil kokkuvõtte kohta parandada ja homsega saab ka tuur läbi. Etapp on raske, mis enamjaolt mulle sobib, kuid arvan, et seekord väga midagi loota pole mõtet," lõpetas eestlane pessimistlikult.