Andrei Kirilenko vaatas eile Pau Gasoli tegemisi austavalt pealt. Foto: AFP/SCANPIX
Korvpall
11. august 2012, 09:00

Hispaaniale piisas ühest poolajast

Hispaania korvpallituusad võtsid olümpia poolfinaalis esimese poolaja vabaks, ent teisel tulid tööle ega jätnud lõpuks Venemaale erilist võimalust.

Eilne esimene poolfinaal oli äärmiselt veider. Hispaania suutis esimese 20 minutiga visata 20-protsendilise visketabavusega täpselt 20 (!) punkti, ent ainuüksi järgmise kümnega juba 28. Viimane veerandaeg, mis algas viigiseisult, võideti turvaliselt 21:13 ning kogu mäng 67:59 (teise poolaja skoor 47:28).

Vahemere poegade liidriks kerkis tavapäraselt Pau Gasol 16 punkti ja 12 lauapalliga.

"Esimesel poolajal kiirustasime liigselt, vaheaja järel mängisime taas oma mängu. Ent olulisim polnud tarkus, vaid meie kõigi suur süda," lausus Gasol. "Oleme rahul, et medal on jälle taskus, aga me ei soovi siin peatuda."

"Näitasime teisel poolajal veerandfinaalis Prantsusmaaga, et kaitseme hästi. Täna näitasime seda jälle," tähtsustas Rudy Fernandez (11 punkti).

Venemaa liider Andrei Kirilenko sai kirja 10 punkti, ent ta visketabavus – 12st 2 – oli saatuslikult nigel. Seda tõsiasja rõhutas ka treener David Blatt: "Meie mäng oli liiga kõikuv ning Kirilenkol polnud parim päev. Niimoodi Hispaaniat ei võida."

Euroopa meister Hispaania jõudis olümpiafinaali kolmandat korda – nii 1984. aastal Los Angeleses kui eelmistel mängudel Pekingis kaotati seal USA-le.

Teises poolfinaalis kohtusid eile hilisõhtul USA ja Argentiina.