MOTIVATSIOONIUSS: Peatreener Tarmo Rüütli ei häbene treeningul meestele harjutusi ette näidata. Foto: Mati Hiis
Jalgpall
14. august 2012, 07:08

Eesti läheb Poola vastu haavatud kaitseliiniga (9)

Eesti kohtub kolmapäeval viimases sõpruskohtumises enne septembris algavat MM-i valikturniiri Poolaga. Erinevatel põhjustel jäävad mängust eemale kaitse tugitalad Raio Piiroja, Ragnar Klavan ja Taavi Rähn.

"Keskkaitses peavad mängima Morozov ja Bärengrub," tunnistas peatreener Tarmo Rüütli. Samas kinnitas ta, et usub mõlema mehe võimetesse. "Suvel oli palju mänge, sai keskkaitses erinevaid mehi proovida ja keegi alt ei vedanud."

Raio Piiroja jääb eemale vigastusega, Ragnar Klavani otsustas Rüütli seoses lapse sünniga pere juurde lubada ja Taavi Rähn esindab Hiinas koduklubi.

"Mul pole probleemi, kes mängib keskkaitses. Kui treener need mehed koondisesse kutsus, siis see on põhjendatud valik," ütles Poola klubis Krakowi Wisla mängiv koondise väravavaht Sergei Pareiko.

Kodus toimunud EM-i finaalturniiril võiduta jäänud Poola palkas pärast ebaõnnestumisi uueks peatreeneriks Waldemar Fornaliki. "Meeskond mängib lühikeste, kiirete söötudega. Eelistab pigem tehnilist jalgpalli ja mitte sellist jõumängu, nagu on traditsiooniks Poola liigas," iseloomustas Fornaliki käekirja Pareiko.

"Nende jaoks on see oluline sõprusmäng, kuna näitab, kas uue treeneri käigud on õiged," lisas ta ja ütles, et ligi kolmandik Poola koondisest on võrreldes EM-iga vahetunud.

Rüütli tunnistas, et pole end vastaste koosseisuga kurssi viinud, kuid arvas, et kellegi ees hirmu tunda pole mõtet. "Selliseid mängijaid ei ole enam maailmas, keda Eesti koondis peaks kartma," ütles ta. "Tuumik on ju tegelikult sama ja kuna neil on samuti viimane mäng enne kvalifikatsiooniturniiri, siis vaevalt, et nad midagi katsetama hakkavad. Tõenäoliselt näeme sama tuumikut, keda EM-il."

"Meie relv on ikka see, mis alati. Distsipliin kaitses, kiired vasturünnakud ja kauglöögid," sõnas Pareiko.

Eesti – Poola maavõistlus algab A. Le Coq Arenal kolmapäeva õhtul kell 21:45.