TÕUSVAS JOONES: Tiit Sokk loodab, et meeskond muutub valikturniiril mäng-mängult paremaks. Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
15. august 2012, 06:57

Sokk: Slovakkia on meie masti meeskond (3)

Eesti korvpallikoondis kohtub täna õhtul Saku Suurhallis EM-valikturniiri esimeses mängus Slovakkiaga. Peatreener Tiit Soku sõnul on alagrupi üks eeldatavalt nõrgemaid meeskondi Eesti koondisele võrdne vastane.

"Slovakkia on meie liiki võistkond, kujude poolest. Pikki eriti pole, viskavad hästi, läbi lähevad hästi ja korvialust mängu eriti ei otsi. Mängustiililt väga sarnane meile," ütles Sokk, kes ei tahtnud tänast Slovakkia mängu kuidagi kohustuslikuks võiduks nimetada, kuid möönis siiski, et pärast kontrollmängudes saadud kaotusi on valikturniiri hea pisut nõrgema vastasega alustada.

Eesti pidas viimase kahe nädala jooksul kokku kuus kontrollmängu ja nendest suudeti võita vaid üks, kodus USA üliõpilaskoondise vastu. Kaks korda kaotati Gruusiale, lisaks korra veel Ukrainale, Valgevenele ja Tšehhile.

"Need kaotused ei ole mängijate moraali kuidagi mõjutanud. Meie mängime ju ikka oma mängu," ütles koondise liider Kristjan Kangur. "Kontrollmängud ongi sellised, kus vead tulevad esile."

"Kõige rohkem on probleeme lauavõitlusega," tõi peatreener Sokk välja peamise kontrollmängudest selgunud vea. "Me ei saa ainult Taltsi või Kanguri peale lootma jääda. Lauavõitlus on kõigi viie mehe vastutus.

Lisaks on meie praeguses mängus liiga suur rõhk kolmepunktivisetel. See on meie põhirelv, aga oluline on viskeid tasakaalustada. Peame realiseerima rohkem poolkiireid rünnakuid ja proovima palli rohkem korvi alla toimetada," arutles Sokk.

Täna õhtul kell 20 algavas kohtumises Slovakkiaga peaksid peatreeneri sõnul platsile jooksma ka kontrollmängude ajal vigastustega kimpus olnud Janar Talts, Tanel Sokk ja Rain Veideman.