Eleriin HaasFoto: Joosep Martinson
Kergejõustik
18. august 2012, 20:34

Iljuštšenkost jagu saanud Haas: Helsingi EMil olin veel toores (9)

Eesti kergejõustiku meistrivõistluste esimesel päeval sündis üllatus naiste kõrgushüppes, kui Eleriin Haas suutis alistada Anna Iljuštšenko.

Haas ise ei pidanud tänast võitu siiski väga suureks üllatuseks: "Kuigi ma seda enne võistlust avalikult ei välja ei öelnud, siis olin kindel, et suudan Annale konkurentsi pakkuda. Läkski hästi, suutsin võita."

"Helsingi EMil olin veel toores. Siin tegin kõrgusel 1.88 kõrge hüppe, ei lasknud end häirida keerutavast tuulest" lisas Haas.

Meeste 400 meetri jooksu võitis uue isikliku rekordi ja Eesti kõigi aegade neljanda tulemuse 46,63-ga Rasmus Mägi. "Eesmärk oli ühtlaselt joosta. Kui oleksin suusataja, võiks öelda, et pidamismääret oli liiga palju," võttis Mägi jooksu kokku ning kahetses samas, et Marek Niit 400 meetris ei osalenud.

Kas Mägi ka homses kaugushüppes osaleb, selgub täna õhtul - kui saab selgeks, et mees saab osaleda esmapäeval Austrias toimuval võistlusel 400 meetri tõkkejooksus, siis kaugushüppes Mägi osalema ei hakka. Tõkkejooksuga ongi seotud Mägi selle hooaja edasised plaanid - ta kavatseb osaleda paaril-kolmel võistlusel, kus loodab saada aja 49,2 kanti.

100 meetri jooksus lubatust tugevama taganttuulega võiduajaks 10,28 saanud Marek Niit: "Tuli see, mis tulema pidi, tingimused olid ka igati normaalsed. Nädala pärast jooksen veel korra 100 meetrit."

Samas tunnistas Niit, et põlve lõi kerge närvivalu ning osalemise homses 200 meetri jooksus otsustab ta alles vahetult enne võistlust.

Meeste kettaheites järjekordse kuldmedali võitnud Gerd Kanteril seisab ees pikem võistlusturnee, mistõttu täna võttis ta asja rahulikult: "Tahtisn esimese katsega normaalse märgi maha saada ja edasi end enam ei sundinud. Olümpiajärgne nädal on olnud päris laastav." Kanteri järgmised võistlused toimuvad juba homme ja ülehomme.

Hõbemedali võitnud Aleksander Tammert jättis otsad oma tulevikuplaanide suhtes lahtisteks: "Võitsin oma 20. medali Eesti meistrivõistlustelt - omamoodi rekord nii kaua tipus püsida. Kas tippspordiga jätkan või mitte, pole veel selge."