Tanel Sokk oli lõpuminutite peategelasi, ta viskas 9 punkti.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
19. august 2012, 01:46

Tanel Sokk: "Olime lõpus tiba värskemad!" (3)

Pärast seda, kui Kristjan Kangur kaks minutit enne normaalaja lõppu viie veaga pingile langes, mängisid nii selle perioodi kui ka lisaaja viis Eesti meest vahetuseta. Ning seejuures harjumatu koosseis. Aga kastanid toodi tulest.

Need viis olid vennad Sokud, Gert Dorbek, Siim-Sander Vene ja Reinar Hallik. "Tegelikult polnud üldse hullu. Üllatas see, et olime vastastest tiba värskemad," ütles Tanel Sokk.

"Mängu alguses andsime viis minutit ise ära. Nemad tegid veel lollimaid pallikaotusi, aga me ei saanud üldse sisse. Olin kindel, et asi läheb veel põnevaks, aga kolmandal veerandil oli raske uskuda, et nii ilusti lõpeb. Lõpp hea, kõik hea!"

1,7 sekundit enne lisaaja lõppu sai Tanel seisul 87:86 õiguse kahele vabaviskele. Ta realiseeris esimese, teise aga viskas meelega mööda, et vastane ei jõuaks korralikku rünnakut organiseerida. "Kodusaali asi, hea, et Iisrael poolteise sekundiga veel korvi alla viskama ei jõudnud," tõi Tanel välja temas pesitsenud kerge kartuse. "Neljandal veerandil, kui kümnega taga olime, siis vabavisete ajal kell jooksis lihtsalt 40 sekundit edasi!"

Mis päris lõppu ja harjumuspäratut koosseisu puutub, siis oli Taneli sõnul mõlemal poolel paras segadus. "Hea oligi, et Reinar mängis. Kui vastane oli kodutööd teinud, siis teati, et teda ei tohi vabaks jätta. Pikk mees tuli talle peale ning lühematele jäi korvi all rohkem ründamiseruumi."

Tanel hoiatas, et Eesti on valiksarju varemgi hästi alustanud, aga siis ära kukkunud. "Peame seda võitu rahulikult võtma. Kokkuvõttes ei saa me veel edasipääsust mõelda, tuleb võtta päev korraga."