Tagamees Nikola Ivanovic on palli viimasel sekundil teele saatnud, see maandub Serbia meeskonna korvis ja toob Montenegrole üllatusliku 73:71 võidu. Foto: FIBAEUROPE.COM
Korvpall
21. august 2012, 07:00

Kui oleme kossurahvas, siis täna kui üks mees saali! (19)

"Abiks oleks kindlasti, kui iga iste siin saalis täis oleks ja kõik kaasa elaksid," saatis korvpallikoondise mängujuht Sten-Timmu Sokk poolehoidjatele täna kell 20 algavaks mänguks sõnumi. Põhjust omasid toetama tulla on, sest Eesti – Montenegro mängu võitja tõuseb EM-valiksarja A-alagrupis ainujuhtijaks!

Numbrid ei valeta. Kui Rocca al Mare suurhalli on kogunenud vähemalt 6000 pealtvaatajat, on Eesti koondis (halli avamisest saati) võitnud kaheksast mängust seitse. Sarnaselt eelmise mänguga jagatakse taas 1500 fännisärki.

"Ega pärast emotsionaalset Iisraeli võitu und väga tulnud. Loodame teisipäevaks täielikult välja puhata ja valmis olla. Võitluslikkuse ja meeskonnavaimu poolest on iga mees valmis mängima," kinnitas Timmu. "Peetud on alles kaks kohtumist, kaheksa seisab ees. Peame mängu korraga võtma, edasipääsule keegi veel ei mõtle."

Montenegro võitis laupäeval 18aastase Nikola Ivanovici viimasel sekundil poolelt väljakult sooritatud viske abil Serbiat 73:71. Ning seda karukoopas Belgradis, rohkem kui 18 000 silmapaari ees! Et Island alistas võõrsil Slovakkia 81:75, edestab Eesti Serbiat ja Island Iisraelil!

"Ma ei oota homme (täna – V.A.) kergemat mängu kui oli Belgradis," ütles Montenegro peatreener Luka Pavicevic. "Eesti on eriti ohtlik kodusaalis. Meie kahe võiduga olen muidugi väga rahul, aga peame sama keskendunult jätkama. Siin Tallinnas peame võitmiseks väga kõvasti mängima ja võitlema iga palli pärast."