Foto: Toomas Vabamäe
Auto-Moto uudised
21. august 2012, 12:27

Raimo Kulli tuli taas autode ringrajasõidu Eesti meistriks

Raimo Kulli tuli teist aastat järjest Eesti meistriks autode ringrajasõidu klassis BMW 325 Cup. Üldvõidu kindlustas ta juba enne viimast etappi.

Autode ringrajasõidu Eesti meistrivõistluste (EMV) neljas, eelviimane etapp peeti 18 augustil Riias. Raimo Kulli võitis klassis BMW 325 Cup mõlemad võistlussõidud ja tagas endale Eesti meistri tiitli juba enne viimast etappi.

Autoringraja EMV-sari jätkus ligi kahekuise pausi järel Bikernieki ringrajal võistlusega Riga Summer Race 2012. Pealtnäha käis Kullil seal kõik lihtsalt. Ta võitis alustuseks kvalifikatsiooni, juhtis seejärel mõlemat võistlussõitu stardist finišini, teenis seega 62 punkti võimalikust 63st ja tagas omale teist aastat järjest meistritiitli juba enne viimast etappi.

Kulli läks Riiga EMV ülikindla liidrina - tal oli kirjas viis võitu kuuest sõidust ning 62-punktiline edu lähima jälitaja ees (sõiduvõit annab 30 punkti).

Kiireim kvalifikatsiooniring ning võit ja kiireim ring esimeses stardis tõid tiitli juba käegakatsutavasse kaugusse. Seda enam, et enne Riiat EMV tabelis teist kohta hoidnud Tõnis Hommik tegi juba sõidu algfaasis raske avarii ja lõhkus oma auto põhjalikult ära.

Ent ringrajasõidus pole kuni ruudulipu langemiseni miski selge. Teises stardis pakkus Kristo Krinpus Kullile konkurentsi,  kuid siis hakkas tema autol vasak esirehv tühjenema ja lõpuks Krinpus katkestas. Kulli võttis ülekaaluka võidu ja kuna sõidu teises pooles enam pingutada polnud tarvis, jäi ka kiireim ring Krinpuse nimele.

EMV viimane, viies etapp toimub 15.-16. septembril rekonstrueeritud Audruringil.

Raimo Kulli: "Väga raskelt see tiitel tõesti ei tulnud, sai enne viimast etappi ära vormistatud. Esimene sõit oli üsna sündmustevaene. Sõitude vahel vaatasin seisu ka, et päris lollust tegema ei läheks - oli vaja 11 punkti ehk kümnendana lõpetada. Teises oli mul esimesed viis ringi päris huvitav. Kristo oli täitsa sabas ja hoidis pinget peal, ei olnud seal kerget midagi. Hiljem oli vahe juba nii suur, et sain rahulikult lõpuni tulla.

Loomulikult tahan tänada meeskonda ja sponsoreid. Meeskond on lihtsalt super, ilma nendeta see edu ei tule."