Siim-Sander Vene laupäevases suures mängus Iisraeliga.Foto: Iisraeli korvpalliliit
Korvpall
21. august 2012, 18:38

Euroopa juhtiv korvpallikülg: üllatuskoondis Eestist on sipelnud suurtes raskustes

Korvpallilehekülg FIBA Europe nimetab Eesti ja Montenegro tänast EM-valiksarja kohtumist üllatusmeeskondade duelliks.

"Nii Eesti kui Montenegro leeris valitseb tänaõhtuse mängu eel tõeliselt ergas meeleolu. Kaks mängu ja kumbki pole veel kordagi kaotanud! Sellist algust oskasid ette näha vaid vähesed," alustab fibaeurope.com alagrupi liidrite heitluse eelülevaadet.

Kui Slovakkia meeskonna Eesti lihtsalt "pühkis teelt", siis Iisrael "löödi oimetuks", hindab sait. Montenegro vägevat lõpuspurti Serbias (viimase vähem kui viie minutiga tehti kahjutuks 13-punktiline kaotusseis) nimetatakse samas "šokeerivaks".

"18-aastane Nikola Ivanovic vaigistas Belgrad Arena 18 000 pealtvaatajat, kui tabas koos lõpusireeniga hullu viske poolelt väljakult," jätkab FIBA Europe.

Ning hindab seejärel Eesti korvpalli lähiajalugu ja hetkeseisu: "Tõsiasi, et Eesti rahvuskoondis on viimasel kümnendil sipelnud suurtes raskustes, teeb tema hiilgava alguse veelgi üllatavamaks. EM-finaalturniirile pole pääsetud alates 2001. aastast, mil lõpetati Türgis 16 meeskonna seas madalal 14. kohal."

Esile tõstetakse Siim-Sander Vene tõusu ning antakse talle ka sõna: "Meeleolu on hea, üritame võiduseeriat jätkata. Peame mängima targalt ja hoidma plaanist kinni. Tähtis on tunda end mängu alguses vabalt,"

Taasiseseisvunud Montenegrot aga nimetatakse üheks Euroopa silmapaistvaimaks meeskonnaks. Samas mainitakse, et NBA-meeste Nikola Pekovici ja Nikola Vucevici puudumine avaldab mõistagi olulist mõju.