Korvpall
11. september 2012, 23:33

Iisrael kaotas Serbiale. Kangur: "Meie jaoks kurb lõpp." (1)

Korvpalli EM-valiksarjas alistas Eesti täna Islandi ning jäi ootama Serbia ja Iisraeli vahelisese mängu tulemust: kui Iisrael oleks selle matši võitnud, pääsenuks EM-finaalturniirile meie koondis. Paraku nii ei läinud, Serbia võitis 83:67.

Eesti koondislased kogunesid pärast enda mängu ühisele õhtusöögile ja hoidsid Serbia - Iisraeli lahingul silma peal. "Info mänguseisu kohta liikus pidevalt. Meie jaoks kurb lõpp," tõdes kapten Kristjan Kangur. "Vahe läks kohe suureks, kõik lootsid lõpuni, aga see mäng lõppes nii nagu lõppes."

Serbia haaras koduväljakul kiirelt mänguohjad, võitis juba avaveerandi 28:14 ja paisutas peagi vahe üle 20 silma. Nii võitis meie alagrupi Montenegro, teise koha sai Iisrael ja kolmandana pääses EM-ile Serbia. Eesti lõpetas Islandi ja Slovakkia ees neljanda kohaga.

"Mis s****ti, see uuesti," võttis Kangur valiksarja kokku. Uuesti saab proovida tuleval aastal, kui praeguse plaani kohaselt võitlevad finaalturniirilt eemale jäävad meeskonnad ühe koha eest 2015. aasta finaalturniiril! "Naljakas see plaan on, eks vaatame, kuidas lõpuks läheb," kommenteeris Kangur.

Kui süsteem selliseks jääb, hakkab Eesti selle ainsa pääsme pärast konkureerima Slovakkia, Islandi, Bulgaaria, Aserbaidžaani, Luksemburgi, Austria, Ungari, Küprose, Hollandi, Rumeenia, Šveitsi, Albaania, Valgevene ja Portugaliga. Võimalik, et lisandub mõni sel korral eemale jäänud riik, kuid too (nood) kõrgemate kohtade pärast kindlasti kaasa ei räägi.