Korvpall
11. september 2012, 23:42

ÜLLATUSTETA: korvpalli EM-finaalturniirile pääsejad selged (7)

Korvpalli EM-valikturniiri viimasel päeval ei sündinud ainsatki üllatust ning finaalturniiri kohad võtsid meeskonnad, kellel see kõige reaalsem oli.

A-alagrupi liider Montenegro lõpetas võistluse täisedu, 10 võiduga, alistades kodus Slovakkia 80:48. Iisrael, Serbia ja Eesti kogusid võrdselt 6 võitu, kuid omavaheliste mängude korvide vahe (vastavalt +26, +21 ja -47) reastas meeskonnad toodud järjekorras. Iisraelile piisas teise koha hoidmiseks ka 67:83 kaotusest Serbiale. Island ja Slovakkia jäid 1 võidu peale, tänu paremusele omavahelistes mängudes pääses Island punase laterna rollist.

B-grupis võitis Rootsi võõrsil Luksemburgi 85:68 ja pääses teisena edasi. Saksamaa oli 81:68 parem Aserbaidžaanist. Tabel: Saksamaa 8 võitu, Rootsi, Bulgaaria, Aserbaidžaan 4, Luksemburg 0. Bulgaaria kolmandana edasi ei pääsenud.

C-grupis olid kõik kohad enne viimast vooru paigas ja sisuliselt selge seegi, et kolmanda koha meeskond edasi ei saa. Tulemused: Horvaatia - Austria 78:74, Küpros - Ungari 58:63. Tabel: Horvaatia 8, Ukraina 6, Austria, Ungari 3, Küpros 0.

D-grupis võitis Läti võõrsil Rumeenia 85:77 ja kindlustas kolmandana edasipääsu. Gruusia oli 97:89 parem Hollandist. Tabel: Bosnia ja Gruusia 6, Läti 5, Holland 2, Rumeenia 1.

E-grupis pidi Belgia võitma võõrsil peksupoiss Albaaniat ja tulemuse 82:46 vormistamisega polnud vähimatki raskust. Soome lõpetas turniiri 84:77 eduga Šveitsi üle. Tabel: Poola, Soome 6, Belgia 5, Šveits 3, Albaania 0.

F-grupis nüpeldas Türgi Tšehhimaad 81:58 ja kindlustas mitte ainult edasipääsu, vaid tšehhide ees ka teise koha. Edasi said aga mõlemad. Veel võitis Valgevene Portugali 77:64. Tabel: Itaalia 8, Türgi, Tšehhimaa 5, Valgevene 2, Portugal 0.

Seega osalevad järgmise aasta septembris Sloveenias peetaval finaalturniiril otsepääsme saanud võõrustajad, Hispaania, Prantsusmaa, Venemaa, Makedoonia, Leedu, Kreeka ja Suurbritannia ning valikturniirilt Montenegro, Iisrael, Serbia, Saksamaa, Rootsi, Horvaatia, Ukraina, Bosnia, Gruusia, Läti, Poola, Soome, Belgia, Itaalia, Türgi ja Tšehhimaa.

Võrreldes eelmise aasta finaalturniiriga jäävad eemale Bulgaaria ja Portugal ning uued osalised on Rootsi ja Tšehhimaa.