Kettaheite olümpiahõbe Ehsan Hadadi. Foto: Arno Saar
Kergejõustik
13. september 2012, 07:02

Kettaheite olümpiahõbe Hadadi pürib jalgpalliklubi väravavahiks ja kaalub filmirolli (2)

Kui maailma kettaheite valitseja Robert Harting on triumfihetki tähistanud oma särgi lõhkirebimisega ja viimati Londoni olümpial ka tõkkejooksuga, siis täna Kosel maailmamängudel võistlev olümpiahõbe Ehsan Hadadi on vaat et värvikamgi isiksus.

Iraani esindaja Hadadi tulistas täna kell 17.30 algava mõõduvõtmise eel põnevaid lugusid nagu kuulipritsist. Et ta sai riigilt esimese kergejõustiku olümpiamedali eest hunniku kulda ja ligi 70 000 dollarit, ei tundugi jalustrabav tõsiasi.

Samas pajatas Hadadi, et juba lähiajal kontrollitakse tema sobivust jalgpalliklubi väravavahiks. "Seda üritust tuleb kajastama ka meedia," lausus noorukina vutitrennis käinud Hadadi. "Kui ma testi edukalt läbin, hakkangi jalgpalluriks. Sellel klubil on 30 miljonit fänni."

Aga juba paar nädalat hiljem sõidab Hadadi Arizonasse sooviga alustada USAs arhitektuuriõpinguid. Ja ka see pole veel kõik! Talle on tehtud pakkumine mängida filmis.

"Jah, mu elu kujuneb väga huvitavaks," arutleb Hadadi muigamisi. "Mõtlen kõigile väljakutsetele tõsiselt, ent ei unusta, et nelja aasta pärast toimuvad Rio de Janeiros olümpiamängud, kus ma võidan kuldmedali! Siiani olen saavutanud kõik eesmärgid, mis olen endale seadnud."

Ehkki Hadadi hooaeg lõppes juba paar nädalat tagasi, tuli ta siiski meeleldi Eestisse. "Siin on mu sõbrad ja head mälestused," avaldas Hadadi, kelle isiklik tippmark 69.32 sündis neli suve tagasi just Tallinnas. "Austan Gerd Kanterit ja Aleksander Tammertit. Tahan neilt nõu küsida, kuidas sporditeed jätkata."

27aastase Hadadi suurt südant näitab fakt, et ta tõi Iraanist kingituse – kodumaa käsitööliste meistriteose – tippspordist taanduvale Leedu korüfeele Virgilijus Aleknale, kes paraku ei saanud Kosele võistlema tulla, sest kandideerib riigi olümpiakomitee presidendiks.

"Virgilijus on kogu aeg olnud mu eeskuju," rääkis Hadadi. "Tema lõpetamine on maailma kettaheitele suur kaotus, ala jääb tohutult vaesemaks. Kahju, et Virgilijusel polnud võimalik Eestisse tulla. Kavatsesin temaga vestelda ja tulevikuks kasulikke nõuandeid küsida. Muide, kui Gerd teatab lõpetamisest, toon tallegi kingituse," lisas ta lõbusalt.