Jalgpall
15. september 2012, 11:01

FOTOD: Teele Viira ja teised staarid panid löögitugevuse proovile (4)

Eelmisel laupäeval toimus Snelli staadionil Red Bull Toe 2 Toe jalgpalliturniiri finaal, mille võitis tartlane Lauri Kivimeister. Peauhinnaks oli reis New York Red Bullsi jalgpallimängule, mida tuli üle andma Joel Lindpere isiklikult. 20.oktoobril tervitab Lindpere Laurit juba New Yorgis oma kodustaadionil.

Enne pingelist finaali toimus võistlusel vaheshow, kus tuntud Eesti inimesed said kõige kiirema ja tugevama löögi osas jõudu katsuda. Osa võtsid staarjuuksur Lauri Pedaja, Maxtraktori solist Maarius Urvet, Superstaarisaatest tuntud Teele Viira ja Andrei Ozdoba, motosportlane Toomas Triisa, Tomi Rahula, Kaarel Kose ja Anni Pohlak.

Ka Joel Lindpere ei suutnud kiiruslöögivõistlusest kõrvale jääda ja pärast teiste ponnistusi lõi palli väravasse kiirusega 88,8 km/h. Paraku oli löök mitteametlik ja vahevõistluse võitis siiski Tomi Rahula, kelle löögi kiiruseks mõõdeti 81,8 km/h, naistest sai parima tulemuse Anni Pohlak kiirusega 62,2 km/h.

Võrdluseks oli Toomas Triisa aeg 79,5 km/h, Kaarel Kose 67,2 km/h, Lauri Pedaja 65,2 km/h, Teele Viira 60,8 km/h, Andrei Ozdoba 58,3 km/h, ja Maarius Urvet 48,1 km/h. Lauri Pedaja sõnul oli tegemist äärmiselt laheda üritusega ja kui seda uuesti korraldatakse siis järgmisel aastal tahaks ta juba päris turniirist osa võtta.

Red Bull Toe 2 Toe on rahvusvaheline kontseptsioon, mida on varasemalt korraldatud Ungaris, Lõuna- ja Põhja-Ameerikas, Eestis toimub üritus esimest korda. Tegemist on üks ühe vastu kiirjalgpalliturniiriga kus väravavaht on erapooletu. Mängu võidab pallur, kes lööb esimesena 3 väravat või juhib pärast 3 minutilise mängu lõppu. Toe 2 Toe turniiril kehtivad kõik FIFA rahvusvahelised reeglid.