FC Viljandi ja Tartu Tammeka veel meistriliigas isekeskis madistamas.Foto: Peeter Kümmel (Sakala)
Jalgpall
22. november 2012, 14:16

AMETLIK: FC Viljandi loobumine aitab Tartu Tammeka tagasi meistriliigasse (2)

FC Viljandi otsustas jalgpalli meistriliiga kohast loobuda ning alaliidu teatel tähendab see, et tänavu viimasena lõpetanud Tartu Tammeka saab siiski eliitseltskonnas jätkata.

Alaliit selgitas tänavu meistriliiga 7. kohaga lõpetanud FC Viljandi olukorda:

"Mäletatavasti sõlmiti 2011. aasta 14. jaanuaril kokkulepe, millega FC Viljandi sai Mulgimaa jalgpalli esindusmeeskonnaks niiöelda üleminekuperioodiks, kuni Tulevik jõuab tagasi tippjalgpalli, pärast mida FC Viljandi meeskond likvideeritakse. Et äsja lõppenud hooajal tagas Tulevik endale koha esiliigas, teataski FC Viljandi tippjalgpallist taandumisest."

"Oleme väga rõõmsad, et Tulevikuga esiliigasse jõudsime ja et Viljandi jalgpalli lipulaevaks on Viljandimaa palluritest koostatud võistkond," lausus Tuleviku president Raiko Mutle. "Soovime klubina edasi areneda ja end kohaliku kogukonnaga siduda. Järgmiseks suureks eesmärgiks on taas meistriliigasse jõudmine - millal see juhtub, näitab aeg."

Meistri- ja esiliiga juhendi artikli 8 punkt 9 ütleb, et kui klubi loobub võistlustel osalemast enne meistrivõistluste algust, saab osalemise õiguse klubi, kes saavutas eelmise hooaja meistrivõistlustel kõrgema koha. Selleks klubiks on 10. koha saavutanud Tartu JK Tammeka, kelle järel omab vastavat õigust meistrivõistlustel 13. koha saavutanud Rakvere JK Tarvas.

Seega tähendab nüüdne muutus sisuliselt, et kadunud FC Viljandit asendab järgmise aasta meistriliigas esiliiga võitja FC Infonet.