Foto: Teet Malsroos
Sõudmine
19. detsember 2012, 07:04

Treener Tatjana Jaanson tippsõudmises tagasi!

Eelmise aasta keskel ametist loobumisest teatanud sõudetreener Tatjana Jaanson saab alaliidu palgale tagasi, hakates uuesti juhendama Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsät. Kes ja millises paadis esindab Eestit järgmise aasta MMil, selgub alles suvel.

Sõudeliidu presidendi Rein Kilgi sõnul on Jaansoni naasmine väga tervitatav. "Osaliselt tuleb tema töötasu alaliidust, osaliselt klubist, loodame ka Pärnu linnale," ütles Kilk. Tuleva aasta esimene suurvõistlus, suve alguses Sevillas peetav EM saab omamoodi ka treenerite jõuprooviks.

Nimelt jätkavad olümpial sõitnud neljapaadi teise poole moodustanud Allar Raja ja Kaspar Taimsoo endiselt Matti Killingu käe all. EMil stardivad Raja ja Taimsoo plaanide kohaselt kahesel, Endrekson ja Jämsä hakkavad aga harjutama hoopis ühepaadil. Ning peavad omavahelise katsevõistlusega selgitama, kumb EMil Eestit esindab.

Järgmise aasta võistluskalender on tavapärasest erinev. Kevadel peetakse esimene MK-etapp Austraalias. Eesti mõtiskleb sinna neljapaadi saatmisest, kus Raja, Taimsoo ja kaks noort. "Olümpiafinalistidele tehakse lennupiletid välja," selgitas Kilk.

"Sügiseks soovime MMile ikka tugevaimat paati välja panna ning praegu jäi kõlama arvamus, et see võiks olla ikka neljapaat. Muidugi, kui näiteks ühe- ja/või kahepaat juhtuvad tulema Euroopa meistriks, peame uuesti mõtlema hakkama."