SÄRAB: Veel hetk, ja Bamba Fall vajutab palli võimsalt korvi. Kalevi tsentrid olid eile oma sõiduvees. Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
8. märts 2013, 06:59

Keith McLeod puudu, Kalevile kindel võit (6)

Eile päeval said internetikommentaatorid hambusse hiilgava kondi, kui tuli teade, et Keith McLeod ei saa osaleda õhtuses Kalev/Cramo Balti liiga korvpallimängus. Kalev saigi tolle meheta hästi hakkama ja mängis Pasvalyse Pieno Žvaigzdesi üle 71:54.

"Eks kusagil on ka killuke tõtt ja igal inimesel õigus oma arvamusele, aga need on ikka uskumatud kommentaarid," arvas Kalevi peatreener Alar Varrak. "Eelmise mängu lõpp oli muidugi valus ja need kaks viimast eksimust jäävad meelde, aga 36 minutit mängis McLeod väga hea mängu. Mina jään igatahes teistsuguse arvamuse juurde."

McLeod McLeodiks, aga eile pandi Kalevi spordihalli kogunenud publik elama. Mängiti hingestatult, vastase tuju nulliti alguses täitsa ära ja ka rünnakul tuli ilusaid asju välja. Gaasi tuli vajutada lõpuni, sest punkte loetakse kahe mängu kokkuvõttes. Poolaeg võideti 31:21 ja pärast kolmandat veerandaega juhiti juba 56:38.

"Viimasel veerandil läks juba seisu hoidmiseks, aga põhiline, et saime kaitse pidama. Kui ka Leedus suudame kaitses samamoodi mängida, ei tule meil edasi saamisega probleeme, aga esmalt tuleb seda teha," rääkis ainsa "õige" mängujuhina juba esimesel poolajal neli viga saanud, aga lõpuni platsil püsinud Tanel Sokk.

Varrak nägi vastaste hambutu tegutsemise põhjusena just hoolealuste head kaitsetööd. "Ei tea, kas olen liiga sinisilmne, aga viimasel ajal oleme kaitses hästi hakkama saanud. Azovmaš viskas meile 36 minutiga 60 punkti, Himki oli raskustes, Rytas viskas poolajaga 30.

Rünnakule oleme lõivu maksnud ja mõnes kohas jäi see täna ka seisma, aga kokkuvõttes on tulemus positiivne. Pieno ja Azovmaš pole ka kaalult võrdsed võistkonnad," rääkis Varrak.

Kalevi presidendi Ivar Valdmaa sõnul oligi siht paarikümnepunktiline edu saavutada, sest kordusmäng Leedus tuleb raske. Enne veel käib Kalev Ühisliiga mängul Samaaras, kuhu lennatakse täna, mängitakse homme ja tagasi jõutakse pühapäeval. Esmaspäeval ootab juba teekond Pasvalysesse, kus veerandfinaali otsustav kohtumine toimub teisipäeval.

Rock 14punktilises augus

"TÜ/Rock kaevas endale Riias 14punktilise augu," pealkirjastas Tartu Rock pressiteenistus eilse Riias Baronsiga peetud mängu. Kui Kalev võib endale Leedus lubada kuni 16punktilist kaotust, siis Rock peab poolfinaali pääsemiseks pühapäeval kodus 15ga võitma. Rock kaotas 49:63 ja mäng oli tõesti kole. "Rünnak oli täna ikka väga koledate numbritega. Võib öelda, et mängisime sisuliselt ilma rünnakuta. Kaitse pool oli enam-vähem, kui esimese veerandaja pehmus välja arvata," võttis peatreener Gert Kullamäe toimunu kokku. "Kodus oleme võimelised vahe tagasi tegema, aga see nõuab kindlasti paremat rünnakut."