OLÜMPIANELJANE: Tõnu Endrekson (vasakult teine) ja Andrei Jämsä (neljas) uude neljapaati ei kuulu. Foto: Tairo Lutter
Sõudmine
12. juuni 2013, 07:00

Taas uuenenud neljapaat stardib Etonis, Tõnu Endrekson Luzernis (1)

Kuna Tõnu Endrekson ei soostunud neljapaati istuma, stardib järgmisel nädalal Etonis toimuval MK-etapil kvartett Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson.

Teatavasti otsustas sõudeliidu juhatus eelmisel nädalal, et mullu olümpial neljanda koha teeninud neljapaat tuleb taas kokku, kuid Andrei Jämsät asendab Kuslap. Endrekson polnud sellise otsusega nõus ega soostunud uues koosluses kaasa lööma.

Nii kutsus treener Matti Killing neljapaati Andersoni. "Perspektiivi sel seltskonnal jätkub. Esimestel treeningutel midagi hullu olnud pole. Kõik ühe käekirja järgi kasvatatud poisid, kokku sobitada on neid kerge," lootis Killing.

"Eks peale Etoni etappi vaatame edasi. Kui tuleb hästi välja, on potentsiaali A-finaali saada, läheme samamoodi edasi," lisas Taimsoo.

Kuna alaliidu rahaline seis pole kõige parem ning Etoni etapile kedagi välja ei saadeta, otsustas uus neljapaat startida seal oma kulu ja kirjadega. Samamoodi talitab Kaisa Pajusalu. Sõudeliit lähetab koondise kolm nädalat hiljem Luzerni MK-etapile. Endrekson ja Jämsä lähevad seal veele ühepaadil. Ühepaatidele on juhatus seadnud MMile pääsemise eelduseks MK-etapil koha esikaheksas, neljapaadilt oodatakse jõudmist A-finaali.